Amenajarea casei

#piatra online #amenajare baie #amenajare camerei #piatraonline.ro

Idei originale de decor interior pentru incaperile mici

Cele mai populare si mai recente tendinte in decorarile interioare gasesc nenumarate idei si solutii pentru spatiile mici, astfel incat acestea sa arate interesant, inovator si sa fie decorate inteligent, creand in acelasi timp mai mult spatiu in camerele mici. Ideile de decor pentru spatiile mici sunt versatile si pot fi folosite pentru orice camera dintr-o casa, char daca este vorba despre o locuinta situata la bloc sau despre o casuta de la tara. Exista mobila perfecta pentru incaperile de mici dimensiuni, care se poate adapta atat unui stil contemporan, modern, cat si unui stil traditional, adaugand armonie spatiului in care se afla. De exemplu, o veche masuta din lemn se incadreaza perfect intr-o sufragerie nu foarte spatioasa, de bloc, care are un semineu din piatra naturala, ori o arcada ale carei margini sunt placate cu piatra naturala.

 

Ultimele trenduri in materie de design interior se bazeaza mult pe mobila multifunctionala, perfecta pentru a economisi spatiu, datorita flexibilitatii. Toate aceste idei pot fi puse in practica cu ajutorul pietrei naturale, care poate fi folosita nu doar pentru finisajele interioare, ci si pentru un mobilier inovator. La final, vei reusi sa obtii un decor calduros, primitor, dar care sa emane mult bun gust.

Combinatii inovatoare

Cand nu dispui de spatiu generos, trebuie sa dai dovada de creativitate si sa gasesti combinatii inovatoare in ceea ce priveste designul interior.Trebuie sa iti lasi amprenta, astfel incat in decorul camerei sa se regaseasca si un pic din personalitatea ta.

O idee pe care o poti pune in practica sunt si scarile multifunctionale, daca locuiesti la casa. Acestea pot fi utilizate si pe post de sertare, in care poti depozita, de exemplu, pantofii. Partea de exterior a treptelor, poate sa fie imbracata intr-o placa de travertin, de marmura ori de onix sau chiar placata cu ardezie flexibila. Efectul va fi cu siguranta unul spectaculos.

Dulapuri placate cu ardezie flexibila. Sursa foto: e-biokrby.sk

O alta combinatie interesanta pe care o poti utiliza, de aceasta data in decorul baii, sunt placile mai groase de travertin ori de granit sau de marmura pe care le poti utiliza drept rafturi. Aici poti depozita prosoapele, halatul de baie sau produsele cosmetice. Sunt sic si au si marele avantaj de a fi foarte rezistente si durabile, iar ingrijirea pe care trebuie sa le-o acorzi ca sa isi pastreze stralucirea este una minima. Trebuie doar sa le cureti cu o carpa uscata, apoi sa aplici o solutie de curatat speciala pentru piatra naturala.

Astfel de rafturi sunt foarte practice si pot avea dimensiunea pe care o doresti, caci vor fi executate la comanda. In ceea ce priveste culoarea, piatra naturala este generoasa din acest punct de vedere, caci se gaseste intr-o gama variata de nuante, astfel incat o poti alege pe cea care se potriveste perfect baii tale. Pentru spatiile micute, sunt recomandate culorile deschise – atat pentru mobila cat si pentru finisaje, aceste note avand marele avantaj de a lumina spatiul si astfel acesta pare mai mare. Astfel, poti alege un travertin clasic sau travertin Latte pentru pereti, rafturi sau pardoseala, sau un tip de marmura alba sau beige (marmura Cappuccino).

Peretii din piatra naturala

Oricat de mic ar fi spatiul de care dispui, nu ezita sa plachezi unul dintre peretii incaperii cu piatra naturala. Acest decor se potriveste cel mai bine pentru camera de zi, pentru baie sau pentru bucatarie. Se va remarca nu doar prin calitate, ci si prin originalitate si frumusete deosebita. Daca alegi placi in finisaj polisat (placa foarte neteda) vei mari cantitatea de lumina din spatiu, un lucru foarte important atunci cand ai de-a face cu o camera mai mica.

Baie placata cu travertin clasic, mini french pattern

In bucatarie este de preferat sa plachezi cu piatra naturala peretele pe care vei fixa si blatul (pe care il poti comanda fix pe dimensiunile proiectului tau). Piatra naturala potrivita pentru finisajele din bucatarie este marmura, dar si travertinul si granitul reprezinta idei excelente, pe care le poti pune in practica. Mai multi, poti incerca si asocieri curajoase intre materiale, ca in exemplul de mai jos: pardoseala bucatariei este placata cu un tip de travertin in nuante frumoase de gri – travertinul Silver, iar accentele dinamice pe perete sunt date de placile decorative terrazzo.

Bucatarie mica, amenajata cu piatra naturala

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea