Amenajarea casei

#design #amenajare casa #lemne foc #depozitare lemne

Idei moderne de depozitare a lemnelor de foc in casa

Odata cu racirea vremii, trebuie sa te gandesti la diferite solutii care sa-ti usureze munca in zilele friguroase care vor veni. Cum nu va mai trece mult timp pana cand vei aprinde din nou focul in soba, semineu sau boier, ar fi indicat sa ai intotdeauna la indemana un stoc de lemne in interiorul casei. In acest fel, nu vei mai fi nevoit sa iesi mereu afara pentru a strange lemne. Intrebarea este: cum le depozitezi? Ti-ar fi foarte simplu sa asezi stiva de lemne langa corpul de incalzire, insa decorul poate pierde la capitolul stil.

Prin urmare, poti incerca alte metode de depozitare, mult mai potrivite pentru o casa moderna.


1. Cosul flexibil

Cosul flexibil pentru lemnele de foc nu este un cos in sensul clasic al cuvantului. Designerii lui l-au reinterpretat, astfel incat sa fie practic, dar si decorativ. Baza cosului este realizata dintr-o placa metalica de sustinere, din care pornesc 6 bare metalice flexibile. Cand nu sunt lemne in interior, barele au o pozitie verticala, insa pe masura ce umpli cosul cu lemne, barele se apleaca in stanga, respectiv in dreapta, dand nastere unui element decorativ inedit.



Sursa foto: ak47space.com


2. Dulapul rotund pentru perete

Dulapul rotund pentru perete este ideal pentru depozitarea lemnelor de foc, daca ai o casa amenajata in stil rustic. Dulapul este spatios, astfel ca vei putea depozita in el o cantitate generoasa de lemne. Trebuie sa stii ca un astfel de dulap pentru depozitarea lemnelor se fixeaza in perete, ceea ce inseamna ca trebuie sa ai un perete rezistent. Unul din rigips ar putea ceda sub greutatea lemnelor.



Sursa foto: modfrugal.com


3. Sezlongul 2 in 1

In zilele friguroase de toamna sau de iarna, ti-ar prinde bine un sezlong 2 in 1, pe care sa te relaxezi cu un pahar de vin in mana, dar in acelasi timp pe care sa-l folosesti pentru depozitarea lemnelor de foc. Nastrusnica idee apartine designerilor companiei A47, care considera ca un astfel de element poate deveni atractia incaperii.



Sursa foto: ak47space.com


4. Peretele cu lemne

Nu in ultimul rand, daca vrei sa iti depozitezi lemnele de foc in casa pe timpul sezonului rece, poti profita de spatiile ascunse. Pentru o casa din Polonia, arhitectul a creionat un spatiu inalt si stramt, intre doi pereti paraleli ai casei. Desi initial spatiul avea o alta functie, a ajuns sa fie folosit ca loc pentru depozitarea lemnelor.



Sursa foto: pinterest.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului