Amenajarea casei

#tavan #infrumusetarea tavanului #barne tavan #imprimeuri tavan

Idei inedite pentru infrumusetarea tavanului

Tavanul este pe nedrept ignorat atunci cand redecorezi casa, din cauza ca atentia ta se concentreaza pe amenajarea spatiului de pe pardoseala si a peretilor. Tavanul merita ceva mai mult decat o lustra sau cateva spoturi luminoase, tocmai de aceea ne-am gandit ca ti-ar placea sa vezi mai multe moduri geniale de infrumusetare a plafonului.

Foloseste nuante puternice

Cand nu ai niciun element care sa creeze un punct de interes in camera, orienteaza-te catre decorarea tavanului. Foloseste vopsea in nuante puternice si un model simplu, cum ar fi dungile. Intr-o camera in care predomina nuantele deschise, poti indrazni sa folosesti o culoare nobila, bogata, cum este verdele smarald.
 

Asorteaza-l cu restul decorului

Uita de tavanul alb si banal si fa-ti curaj sa-l "imbraci" in haine noi. O idee geniala de infrumusetare a tavanului este sa-l asortezi la restul decorului. Daca ai o nuanta predominanta in camera, incearca sa o integrezi si in designul plafonului. Nu este nevoie sa vopsesti tot tavanul. Un tapet cu model elegant, care se continua pe pereti, este suficient pentru a aduce un plus de eleganta incaperii.


Foloseste contraste cromatice

Contrastele cromatice sunt binevenite intr-o camera, dar uneori poate fi dificil sa le obtii fara sa fii indraznet. Ce ai spune daca ai folosi o nuanta de galben pentru pardoseala si o nuanta contrastanta albastra pentru pereti si tavan? Daca ai evita vopsirea tavanului si l-ai pastra alb, efectul vizual ar fi mult diminuat.

Joaca-te cu imprimeurile

Primul sfat pe care orice designer de interior ti-l ofera este sa folosesti cu moderatie imprimeurile, deoarece pot incarca prea mult decorul si pot crea  haos. Insa, daca nu iti este frica sa experimentezi, poti incerca sa folosesti un singur imprimeu hipnotizant atat pentru infrumusetarea peretilor, cat si pentru infrumusetarea tavanului.


Decoreaza-l cu barne

Barnele ofera un aspect rustic tavanului si pot desavarsi aspectul unei camere in care ai pereti din piatra naturala sau elemente care te duc cu gandul la natura.



Surse foto: shelterness.com, ionfashion.net
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea