Amenajarea casei

#amenajari paste #decorare masa paste #amenajare casa paste #decoratiuni paste #masa paste

Idei geniale de decorare a mesei de Paste

Pastele este o sarbatoare a familiei si un bun prilej de a ne revedea prietenii si rudele. Pregateste-te sa ii surprinzi pe cei care te vor vizita cu o masa de Paste decorata intr-un stil deosebit.

Stilul Vintage

Pentru a da mesei festive de Paste o eleganta vintage, o sugestie este sa o decorezi pornind de la anumite materiale, finisaje sau culori care reprezinta bine acest stil. O idee este aceasta, care are in centru doua elemente superbe: lavanda si alama vintage.

Decoratiunile alese pentru acest decor vintage al mesei pascale sunt cativa iepurasi, oua si sfesnicele pentru lumanari confectionate din acest material. Farfuriile din portelan alb cu dungi subtiri, in culoarea alamei, pot fi plasate pe suporturi care imita acelasi metal. Tacamurile pastreaza si ele culoarea metalica predominanta in decor. In cani mari de portelan alb, pune buchetele de lavanda pentru a desavarsi intregul decor al mesei de Paste.

Stilul rustic

Pentru o atmosfera relaxata de familie, stilul rustic poate fi cel mai potrivit pentru decorarea mesei de Paste. De pe masa de Paste decorata rustic nu ar trebui sa iti lipseasca cateva elemente care carcterizeaza acest stil, cum ar fi servetelele si fata de masa brodate, vase de ceramica, materiale precum iuta, mult lemn si sticle transformate in vaze.

Pentru a scoate in evidenta celelalte elemente de la masa, foloseste farfurii simple, asezate pe suporturi confectionate din crengute si avand deasupra cate un servet brodat. Pe fiecare farfurie poti aseza un mic cuib ca suport pentru oua.

De efect, in acest decor, sunt si sfesnicele de lemn pentru lumanari, acompaniate de sticle simple in care au fost asezate flori naturale de sezon.

Stilul floral

Invita culorile si armonia primaverii la masa festiva de Paste printr-un decor care va transmite o stare de bine si energie pozitiva. Pregateste un aranjament floral pe care il vei plasa de la un capat la celalalt al mesei de Paste. Poti folosi flori naturale de sezon sau flori artificiale din matase, alegerea iti apartine, la fel si paleta de culori pe care o vei folosi. Nuantele solare din acest decor pot fi o idee grozava.

De aici poti construi mai departe decorul care, desi nu iese din tiparul clasic, trebuie sa contina piese de calitate. Opteaza pentru tacamuri suflate cu aur, farfurii din portelan simple, dar alese cu grija, iar servetelele folosite pot fi galbene. Pune pe fiecare farfurie cate un ou auriu pentru a intregi tabloul de sarbatoare.

Stilul clasic

 

O masa de Paste aranjata in stil clasic nu va arata banal, din contra, va transmite eleganta si stil daca ai inspiratia sa pui cateva accente in intreg tabloul.

Chiar daca la baza vorbim de un design simplu, pe o astfel de masa de Paste fiecare element are ceva aparte si iese in evidenta.

Decoratiunile sunt speciale: intr-o vaza mare de sticla ce are la baza oua albe au fost puse lalele galbene, iar cateva coji de oua au fost folosite pentru a pune in ele plante verzi, special pentru masa de Paste. Servetelele, asezate pe fiecare farfurie, au forma unor iepurasi.

Fata de masa aleasa pentru acest decor este una eleganta, la fel si farfuriile care prin culori si elementele de design competeaza intregul aranjament.

Sursa foto: homedit.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului