Amenajarea casei

#casa #eco # idei eco #idei eco casa

Idei eco - sic pentru casa ta

Nu arunca imediat lucrurile uzate sau care crezi ca nu iti mai trebuie. Gasese-le utilitati noi si te vei bucura de obiecte unicat la tine acasa si in acelasi timp vei salva si mediul inconjurator.

Aranjament cu sticla pentru masa

Asezate pe o tava fantezie si umplute cu flori, pietre sau bile colorate, vazele sau obiectele din sticla creeaza un aranjament potrivit pentru o camera luminoasa. In cantitati mai mari, vasele simple din sticla pot avea un efect dramatic.

Colectioneaza chiar tu diverse sticle si borcane cu un aspect special si umple-le cu frunze si flori. Aseaza-le pe o tava si apoi in centrul unei mese sau al unui dulap. Vei obtine un aranjament unic si proaspat.

Scaune confortabile

Refoloseste puloverele uzate sau pe care nu le mai imbraci la tapisarea scaunelor. Coase partile mai bune din pulover pe pernele scaunelor si vei obtine piese de mobilier confortabile si unice. In plus, nu te va costa niciun ban.

Ustensile de servit din bambus

Amestecarea salatelor devine o treaba usoara cu ajutorul ustensilelor din bambus. Bambusul este un material mult mai rezistent decat lemnul. In plus, ustensilele de gatit sunt foarte usor de folosit si la indemana oricui.

Vesela din sticla reciclata

Daca reciclezi sticla, de ce sa nu te bucuri de un vas frumos atunci cand mananci fructe sau inghetata? Farmecul rustic al obiectelor din sticla te va face sa te simti confortabil si sa iti doresti sa petreci cat mai mutle momente de relaxare.

Lumanari rustice

Daca ai mai multe vase rustice din ceramica, le poti folosi pentru a realiza cateva lumanari. Spala-le si usuca-le bine si apoi umple-le cu ceara si un fitil dintr-un material textil. In acest fel vei obtine cateva lumanari interesante, pe care le poti aseza oriunde in casa pentru un plus de farmec.

Containere din sticla pentru alimente

Atunci cand sunt incalzite, containerele din plastic se pot sparge sau topi, ceea ce duce la contaminarea mancarurilor. Cel mai bine este sa foloseste obiecte din sticla, care sunt mult mai sigure pentru tine si familia ta, dar si pentru mediul inconjurator. Foloseste-le pentru a stoca alimente uscate, resturile de mancare sau seminte.

Carpe de curatat din microfibre

Pentru curatarea zilnica, prosoapele din hartie devin un lux si creeaza gunoaie suplimentare. In locul acestora foloseste carpe din materiale textile. Acestea se pot spala si refolosi si sunt mult mai eficiente in indepartarea prafului si a petelor.

Agenda din hartie reciclata

Nu arunca hartiile folosite pe o singura parte. Aduna-le pe toate pe care le ai prin casa si foloseste-le intr-o agenda pentru a-ti nota anumite lucruri. Poti realiza chiar o coperta speciala, in care sa le aduni pe toate. In acest fel, toate vor fi la un loc, iar tie iti va fi mai usor sa le administrezi.

Aromaterapie naturala

Ai racit? Tusesti? Incearca sa agati o legatura de eucalipt proaspat de perdeaua de la dus. Caldura si aburii vor activa uleiurile esentiale ale plantei si vor indearta congestia. Eucaliptul poate fi lasat in baie pana la doua saptamani. Poti folosi si alte plante, care au proprietati similare.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului