Amenajarea casei

#casa #amenajare baie #mobilier baie #decorare baie

Idei decorative pentru o baie sofisticata

O baie sofisticata nu trebuie sa fie neaparat desprinsa din decorul unui film ori al unui hotel luxos. O incapere de acest tip poate fi amenajata in intimitatea locuintei tale, cu ajutorul catorva idei decorative de efect. Iata cateva sugestii in cele ce urmeaza!

1. Adauga accesorii si piese de mobilier de efect

O baie sofisticata este un spatiu in care se regasesc accesorii si piese de mobilier speciale, diferite de cele pe care te-ai astepta sa le intalnesti intr-o astfel de incapere a casei. O idee in acest sens este o masuta cu un singur picior, cu aspect vintage, intr-o culoare retro cum este albastrul vernil. Acesteia ii poti asorta un corp de iluminat elegant, de perete, cu doua brate, si pereti zugraviti in albastru vernil.

In situatia in care baia ta este luminata de o fereastra generoasa, nu ezita sa o imbogatesti cu perdele ori draperii in nuante asortate, cat mai simple, pentru a permite elementelor de efect - masuta cu un picior, de pilda - sa iasa in evidenta.

2. Creeaza un punct focal

Punctul focal intr-o baie sofisticata poate lua forma unui dulapior de chiuveta special, care sa contrasteze cromatic cu restul incaperii. Spre exemplu, intr-o baie in care predomina culorile deschise, precum albastrul pal, albul si cremul, un dulapior din lemn de buna calitate, intr-o culoare precum maroul inchis sau negrul, va deveni punctul de atractie al incaperii. Pentru un efect suplimentar, asorteaza dulapiorului ales accesorii precum sapuniera si suportul de dinti.

3. Insereaza accesorii elegante

Accesoriile elegante dintr-o baie sofisticata nu se refera neaparat la cele cu aspect luxos. Acestea pot lua forma unor sticlute delicate in care pastrezi uleiuri de baie, parfumuri si alte esente dedicate rasfatului personal.

Grupeaza-le pe toate intr-o zona anume a incaperii (o idee excelenta in acest caz ar putea fi masuta mentionata la punctul 1), astfel incat sa fie usor vizibile, si pune-le in evidenta cu ajutorul unor bijuterii asortate cromaticii predominante a baii.

4. Investeste in fotolii comode

De ce ai insera scaune si fotolii in sala de baie? Afla ca aceste piese de mobilier nu numai ca transforma incaperea intr-un spatiu mai primitor si confortabil, dar ii sporesc si eleganta, prin alegerea celor potrivite stilului decorativ al acesteia.

Intr-o baie sofisticata isi vor gasi locul, in functie de dimensiuni, 1-2 fotolii tapitate cu piele naturala si amplasate in apropierea cazii. O alta idee eficienta este si o bancuta tapitata in acelasi stil.

5. Alege spatii de depozitare sic

Nu ignora spatiile de depozitare: o baie sofisticata este un loc in care niciun obiect nu este lasat la voia intamplarii. Mizeaza, asadar, pe efectul estetic al unor cutii sau cosuri elegante, amplasate in diferite puncte ale incaperii, in functie de necesitati.

Desi cutiile mici par mai practice, variantele lor cilindrice, inalte, ar putea crea un efect neasteptat in interiorul baii. Alege o serie de astfel de spatii de depozitare in nuante apropiate cromaticii predominante a incaperii.

Foto: yupiu.com

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea