Amenajarea casei

#culori faianta #gresie #faianta #placi ceramica #placi ceramica baie

Idei de placi ceramice pentru baie

Baia este una dintre cele mai importante incaperi ale casei, locul in care cauti relaxarea in fiecare zi. Spatiul ar trebui sa includa elemente care imprima o stare de confort, dar si adaptate stilului ales, de la mobilierul folosit pana la decoratiuni. In ceea ce priveste placile ceramice, iata cateva idei pe care le-ai putea utiliza pentru o amenajare de succes a salii de baie!

Mozaic de placi ceramice deasupra chiuvetei

Intr-o baie cu parfum vintage, poti crea un punct focal deasupra chiuvetei cu ajutorul unor placi ceramice de mici dimensiuni de diferite culori. Stilul retro permite utilizarea modelelor cu imprimeuri vesele, florale si nu numai, pe care le poti intercala cu faianta alba, pentru a nu supraincarca vizual.

Gresie cu imprimeu modern

Placile ceramice cu imprimeu se numara printre tendintele momentului. Spre exemplu, intr-o baie amenajata in stil modern vei avea nevoie de gresie cu imprimeu specifici. Poti opta pentru placi ceramice cu imprimeu care sa formeze o pardoseala cu aspect sofisticat sau chiar pentru gresie cu model in culori aprinse, daca urmaresti sa obtii o baie cu aspect neconventional.

Indiferent care este imprimeul pentru care optezi, este important sa ii permiti gresiei sa iasa in evidenta, alegand obiecte sanitare, piese de mobilier si decoratiuni simple pentru restul incaperii. Albul este o alegere inspirata din punct de vedere cromatic.

Placi ceramice supradimensionate

De asemenea intr-o baie cu aspect modern, ideale sunt placile ceramice supradimensionate, atat sub forma de gresie, cat si de faianta. O alegere inspirata se vor dovedi placile ceramice in culori neutre (crem, maro). Gresia si faianta de acest tip sunt perfecte intr-o baie nu foarte incapatoare care iti doresti sa para mai spatioasa (evita, totusi, sa le folosesti intr-o baie minuscula, intrucat nu vei obtine efectul scontat).

Gresie si faianta din materiale naturale

Urmaresti sa obtii o baie cu aspect luxos? Afla ca nu poti da gres daca folosesti placi din materiale precum marmura, piatra sau ardezia. Placile de acest tip pot fi folosite cu succes in nuante de maro pentru un aspect cat mai natural.

Gresia si faianta intr-o nuanta naturala de maro pot fi asortate cu instalatii sanitare in nuante similiare. Pentru a nu crea o sala de baie monocroma, insa, adauga piese de mobilier in culori diferite (albul ramane o alegere inspirata).

Placi ceramice alb-negru

Pentru o baie in care elementele clasice se imbina armonios cu cele contemporane, mergi pe un amestec de placi ceramice albe si negre. Astfel, in timp ce o parte a baii va beneficia de faianta alba, restul poate fi decorata cu faianta neagra. Gresia ar putea fi un mix intre cele doua: un gri care sa faca legatura intre cele doua zone complet opuse, din punct de vedere cromatic, ale baii.

Vinil in loc de placi ceramice

O solutie mult mai ieftina de amenajare a baii o reprezinta inlocuirea placilor ceramice cu unele din vinil. Vinilul poate acoperi atat pardoseala baii, cat si peretii si este disponibil intr-o varietate de modele. In plus, este usor de aplicat si nu ofera senzatia de rece la atingere, specifica placilor ceramice.

Foto : uktv.co.uk
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului