Amenajarea casei

#amenajarea baii #redecorare #redecorare baie #amenajarea casei

Idei de pardoseli pentru redecorarea baii

 

Baile sunt spatiile perfecte pentru a redecora. Suprafata relativ mica le face perfecte pentru a experimenta cu un tapet indraznet, cu culori aprinse si placi ceramice cu motive grafice, asa ca posibilitatile de redecorare sunt nenumarate.

Cel mai bun mod de a schimba total aspectul unei bai este schimbarea pardoselii. De la simpla revopsire a unei podele de lemn si pana la schimbarea gresiei, avem o multime de optiuni. Iata cateva idei.

Creati un spatiu confortabil

Tuturor ne place aspectul curat al placilor ceramice, dar putem crea un spatiu primitor si confortabil si prin folosirea lemnului. Fie ca optam pentru o pardoseala de lemn natural sau pentru placi ceramice care sa imite lemnul, vei obtine un efect uimitor daca vei folosi acelasi model si pentru peretii care inconjoara cada de baie. 

Jucati-va cu formele

Daca va doriti un aspect unic si personalitate pentru baia dumneavostra, combinati mai multe forme. Efectul vizual va fi foarte placut, chiar si atunci cand alegeti o paleta de culori neutre. Puteti opta, spre exemplu, pentru placi ceramice hexagonale pentru podea, in timp ce pentru pereti puteti alege o faianta cu aspect de caramida.

Indrazniti sa iesiti din tipare

Iesiti putin din sfera bailor "clasice", "traditionale". Chiar daca nu aveti un spatiu prea generos, nu inseamna ca nu puteti alege placi ceramice cu modele excentrice, sa spunem. O idee la fel de buna poate fi sa alegeti o gresie care imita o tesatura si care va crea, pe langa spectacolul vizual, si iluzia de caldura, ca si cum pe jos ar fi asternuta o patura.

Renuntati la formele regulate pentru a da un aer personal baii

Pentru multi dintre noi baia este singurul loc din casa unde se simt cu adevarat relaxati. Deci de ce nu ai renunta la linii drepte, la reguli, la perfectiune in acea camera in care iti permiti sa o faci? In locul unor placi de gresie aliniate perfect si rece, poti opta pentru placi ceramice artizanale, cu aspect si margini poate neregulate, dar care vor da o nota de personalitate baii tale. Sau de ce nu ai lua in calcul o pardoseala din piatra naturala? Iata o buna tema de gandire!

Lasati imaginatia sa-si faca de cap

O baie monocroma este spatiul ideal pentru a experimenta. Va puteti juca putin cu placi ceramice cu imprimeuri distractive, eventual supradimensionate. Sau puteti alege o gresie tip mozaic, care va da un aer proaspat si surprinzator de jucaus incaperii.

Nu va feriti de negru in baie!

Negrul poate fi incomod intr-o incapere in care suprafetele intra des in contact cu stropii de apa, mai ales daca timpul nu-ti permite sa le lustruiesti toata ziua buna ziua. Totusi, poti obtine un aer scandinav minimalist prin vopsirea pardoselii de lemn din baie intr-un negru lucios sau prin alegerea unei gresii care sa imite un lemn foarte inchis la culoare.

Creati contraste

Nu trebuie sa alegeti intre o gresie cu model indraznet si o culoare aprinsa pentru pereti, ci puteti jongla cu amandoua. Daca ati ales o gresie in culori neutre, este chiar indicat sa alegeti o culoare "vie" pentru pereti.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului