Amenajarea casei

#decorare camera #camera adolescenti #impartire spatiu #spatiu camera

Idei de impartire a spatiului in camera de adolescenti

Camera unui adolescent necesita o segmentare care sa corespunda nevoilor personale ale acestuia. Si cum spatiul este, cel mai adesea, o problema, este important ca atunci cand amenajezi camera de adolescent sa delimitezi zonele intr-un mod functional.

Iata cateva idei de zone pe care le poti crea in camera unui adolescent:


Spatiul multifunctional


Creeaza o zona intima si multifunctionala in camera de adolescent. Poate fi coltul de la fereastra, cu o bancheta si niste perne. Zona trebuie sa poata fi folosita in cat mai multe feluri, de la zona de conversatie tete-a-tete la ascultarea muzicii preferate, lectura, invatat etc. Amenajeaza acest spatiu in asa fel incat acesta sa aiba un aspect relaxat, informal. Cateva rafturi pentru DVD-uri si carti, niste perne mari si confortabile si o sursa de lumina sunt suficiente.


Spatiul destinat aparatelor electronice


O camera de adolescenti necesita un spatiu dedicat unor activitati precum: studiu, lucru, navigare pe internet, comunicarea cu prietenii, vizionarea unui film, ascultarea muzicii etc. Amenajeaza o zona a camerei cu un birou cu computer, acces la internet, tv, radio, telefon, dvd player, boxe etc.

Pentru economie de spatiu, zona biroului se poate amenaja in nisa unui fost dulap sau sub un pat suspendat. Tot pentru a economisi spatiul, intr-o camera de adolescent solutia unui televizor suspendat pe perete reprezinta o alegere potrivita.


Spatiul de depozitare


Un adolescent poate avea multe lucruri, de la haine la dvd-uri. Construieste dulapuri pe comanda, cu compartimente cat mai diversificate, astfel incat sa se poata depozita lucruri variate: haine, carti, CD-uri, electrocasnice mici (foen, ondulator, epilator, prelungitor, incarcator de mobil), acte, asternuturi de pat etc. Poti folosi rafturi inchise, deschise, cu sticla mata sau transparenta, sertare.

Foloseste si alte zone de depozitare, cum sunt taburetii sau rafturile de deasupra biroului. Asigura-te ca exista un loc unde tinerii isi pot expune obiectele cu valoare sentimentala: postere, tricouri speciale, accesorii cu semnatura unei vedete, un dar primit de la o persoana deosebita, suvenirurile din vacanta, frunze presate etc. Acestea pot fi expuse pe rafturi deschise, suspendate pe perete sau chiar in rame de tablouri. Astfel de maruntisuri pot fi nesemnificative pentru restul familiei, dar sunt importante pentru adolescent si necesita un loc special. In cazul obiectelor personale, achizitioneaza cutii de lemn sau din carton imbracat in panza care pot fi folosite drept "cutii de comori".


Foloseste culori diferite


Utilizeaza culori diferite pentru a delimita diversele spatii din camera adolescentului. De exemplu, zona activa, cu biroul, poate fi vopsita in galben, in timp ce zona de dormit poate fi amenajata in crem. In loc de un perete vopsit in alta culoare, o alta varianta o reprezinta un fototapet. Acesta are un aspect modern, stilat si un impact vizual deosebit.


Zona de sport


Daca nu exista un alt spatiu in locuinta bun pentru amenajarea ca zona sportiva, in camera adolescentului se poate pune o bicicleta eliptica, niste haltere sau alte obiecte pentru sport.


Sursa foto: home-designing.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Culorile care atrag noroc in casa ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare