Amenajarea casei

#lampi #candelabre #abujur #feng shui #lumini #scaun #bucatarie #oglinzi

Idei de iluminat locuinta in stil Feng Shui

Luminile roz in dormitor stimuleaza dragostea, iar cele mov din birou, bogatia. Potrivit principiilor Feng Shui, lumina este un factor ambiental foarte important, care imbunatateste starea de bine si are impact energetic major asupra organismului. Daca vrei sa te bucuri de beneficiile Feng Shui, iti oferim mai jos cateva sfaturi care sa te ajute sa te "joci" cu lumina din locuinta ta!

1. Potrivit conceptiilor Feng Shui, in camerele in care citesti sau gatesti nu trebuie sa fie umbra. Asadar, asigura-te ca bucataria si biroul sunt bine iluminate.

2. Luminile de diferite culori indica anumite stari. De exemplu, luminile roz au un efect calmant, cele mov sunt folosite pentru a stimula pasiunea, iar cele galbene sunt benefice pentru o stare de relaxare.

3. Lumina calda ofera energie pozitiva si este bine sa fie folosita pentru camerele mari. Pentru astfel de incaperi, este bine sa folosesti doua tipuri de lumini calde.

4. Lampile cu abajururi din hartie sau material textil ofera o lumina calda, care creeaza o atmosfera linistita. Abajururile metalice sau cele care reflecta lumina creeaza o atmosfera activa, plina de dinamism. Le poti folosi pentru a obtine atmosfera dorita in fiecare camera.

5. Potrivit regulilor Feng Shui, folosirea abajururilor rosii in sufragerie aduc faima si bogatie.

6. Colturile ascutite ale camerelor pot fi mascate cu ajutorul luminilor calde. In acest fel, energia circula mai usor si se obtine si o atmosfera relaxata.

7. Candelabrele nu trebuie sa fie situate deasupra unui scaun. De altfel, potrivit principiilor Feng Shui, o persoana nu trebuie sa stea niciodata sub un obiect care atarna.

8. Lampile mari, cu picior, este bine sa fie folosite in majoritatea incaperilor din locuinta. Sunt extrem de practice pentru iluminatul zonelor foarte intunecate. In plus, stimuleaza energia si atrag bogatia.

9. Oglinzile este bine sa fie asezate in spatele masinilor de gatit, daca stai cu spatele la intrarea din bucatarie atunci cand gatesti. De asemenea, oglinzile pot fi montate si deasupra usii de la intrare sau in capatul scarilor.


Sursa foto: //www.onhomeinteriors.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea