Amenajarea casei

#amenajari #vopsea #culori #lemn #materiale #design bucatarie #stil scandinav

Idei de design scandinav pentru bucatarie

Daca iti plac incaperile spatioase, luminoase, aerisite, inspira-te din stilul scandinav pentru a te bucura de o bucatarie moderna si primitoare.

Bucatariile in stil scandinav sunt spatii aerisite, pline de lumina, cu un aspect modern. Pentru amenajarea unei bucatarii in acest stil, se folosesc lemn, vopsea alba, textile colorate in culori vii si accesorii metalice. Bucatariile in stil scandinav au linii bine trasate si detalii sculpturale.

Iata cateva idei de design scandinav pentru bucatarie:

1 Bucatarie alba cu lemn natural

Varianta cea mai simpla de design scandinav pentru bucatarii o reprezinta peretii si mobilierul in alb, in combinatie cu blaturi in culoarea lemnului natural. Albul, in combinatie cu ferestrele mari, creeaza un spatiu vast, neincarcat. Pentru a aduce la viata aceasta bucatarie alba, se pot folosi accesorii in culori vii, contrastante, cum sunt cele doua scaune din imagine. Rosul si negrul atrag toate privirile asupra acestor scaune.

2 Bucatarie in alb si negru

O modalitate de a obtine un look moden, in stil scandinav, este sa combini albul cu negrul. Bufetul de bucatarie cu usi albe si blat lucios, negru, podeaua de lemn, cu aspect rustic, precum si elementele de design realizeaza o bucatarie moderna, sobra, stiatal. Lustra rotunda, transparenta, constituie un element sculptural care atrage toate privirile.

3 Bucatarie scandinava cu metal

Una dintre variantele de bucatarii in stil scandinav este cea cu aspect industrial. Acesta din urma este un efect care poate fi obtinut cu ajutorul metalului. O bucatarie de mansarda poate avea un aspect modern cu ajutorul accesoriilor din metal, precum bateria de chiuveta, cuptorul, frigiderul sau hota. Lipsa culorilor in acest spatiu dau bucatariei un aer industrial, modern si rece.

4 Bucatarie in bleu

In locul fundalului alb, in stilul scandinav de design se poate folosi bleul. Acesta este o culoare la fel de luminoasa si rece. La fel ca albul, bleul se potriveste cu accesorii colorate in culori vii, cum este rosul sau verdele, dar si cu lemnul in nuanta lui naturala.

Un perete vopsit in bleu, aflat in fata unei ferestre, atrage toate privirile datorita luminii naturale care ii pune in valoare stralucirea azurie. Un astfel de perete intr-o bucatarie este perfect pentru a fi folosit pe post de fundal pentru diverse afise, vederi, post-it-uri prinse de acesta.



Sursa foto: urbanhypsteria.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea