Amenajarea casei

# bucatarie mica #bucatarie #amenajare bucatarie #design bucatarie

Idei de design pentru o bucatarie mica

O problema intalnita frecvent in apartamentele de bloc este bucataria de dimensiuni reduse. Pentru ca bucataria mica sa devina un spatiu cat mai functional, este important sa o amenajezi in mod corespunzator. Descopera, in continuare, cateva idei istete pentru designul unei bucatarii mici!

1 Functionalitatea este de baza

Inainte de a face modificari in spatiul bucatariei, intreaba-te care sunt aparatele si piesele de mobilier fara de care nu iti vei putea desfasura activitatea in interiorul sau. Odata intocmita lista cu cele necesare, intereseaza-te daca in comert sunt disponibile variante de dimensiuni reduse ale aparaturii si pieselor de mobilier (blat si masa inguste, frigider mic, aragaz cu 2 ochiuri, lavoar simplu etc.).

2 Dulapioare deschise

Pentru a mari vizual o bucatarie mica, este important sa te folosesti de cateva trucuri de design. Printre altele, renunta la clasicele dulapioare inchise si opteaza pentru unele cu usi din sticla sau cu rame din lemn in locul usilor standard. In acest fel, nu numai ca vei scapa de senzatia de claustrare, ci vei si sti intotdeauna unde se afla fiecare obiect din dulapurile suspendate ale bucatariei.

Bineinteles, dulapurile de acest tip invita si la o mai buna organizare in interiorul bucatariei: grupeaza obiectele decorative, ustensilele si vesela expusa, in asa fel incat sa ai mereu la indemana ceea ce folosesti frecvent. In plus, dulapurile al caror continut este vizibil te vor determina sa mentii o oarecare coerenta si curatenie in interiorul lor, atat pentru a gasi fiecare lucru atunci cand iti trebuie, cat si pentru efectul estetic pe care il imprima curatenia si buna organizare.

3 Amestec de materiale

Deoarece o bucatarie mica risca sa nu includa elemente arhitecturale deosebite, poti adauga tu un strop de inedit prin intermediul materialelor folosite in interiorul acesteia. Inainte de a realiza mixul respectiv, foloseste-te de bucatele mici de material pe care sa le combini intre ele pentru a descoperi daca efectul este cel pe care mizezi. De asemenea, pentru a obtine o bucatarie cu aspect unitar, mergi pe combinatii de nuante ale aceleiasi culori sau pe amestecuri de culori compatibile.

4 Sticla, un material important

O modalitate excelenta de a mari vizual o bucatarie mica este inserarea unor elemente din sticla. Materialul poate fi folosit in diverse moduri: sub forma usitelor dulapurilor, a unei mese, a usii bucatariei sau chiar a blatului. Imbina folosirea sticlei cu cea a oglinzilor sau a suprafetelor reflectorizante, pentru a crea iluzia unui spatiu mai generos.

5 Atentie la pardoseala

La intrarea in bucatarie, privirea ti se indreapta, prima data, in partea inferioara a acesteia: mai exact, la nivelul pardoselii. In consecinta, intr-o bucatarie mica, este important sa acorzi atentia necesara pardoselii, astfel incat aspectul sau sa contribuie la marirea vizuala a spatiului. Ai putea alege, asadar, linoleum sau gresie care sa formeze un model in carouri mici. In cazul in care dispui de un buget mai generos, opteaza pentru pardoseala de marmura cu acelasi model. Efectul va fi cu atat mai spectaculos!

Sursa foto : hgtv.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului