Amenajarea casei

#casa #stil marocan #amenajare casa # design casa

Idei de design interior in stil marocan

Stilul marocan se caracterizeaza prin culoare si exotism, imprimate de modelele complexe care creeaza un design eclectic. Intentionezi sa il introduci in casa ta? Iti oferim, in continuare, cateva idei pentru un design interior reusit in stil marocan!

1. Transforma livingul intr-un spatiu versatil

Sufrageria este principala incapere a unei locuinte, prin urmare alegerea designului sau interior implica o munca pe masura. In situatia in care te-ai oprit asupra stilului marocan, un living versatil, primitor si vibrant, in acelasi timp, include atat elemente confortabile, cat si alegeri indraznete.

Spre exemplu, poti insera in living scaune joase, amplasate in jurul unei masute de cafea la fel de mici, dar si fotolii si o canapea comode, decorate cu cuverturi ori pernute cu motive orientale. Adauga elemente in culori puternice, precum un covor rosu cu imprimeu oriental, dar si o serie de vase al caror colorit sa aminteasca de nuanta placuta a pietrei de jad. Combinatia cromatica dintre rosu, verde jad si maroul pieselor de mobilier este inedita, fara a fi obositoare.

2. Foloseste placi ceramice cu model

Placile ceramice - atat gresia, cat si faianta - cu motive orientale pot fi folosite cu succes pentru a aduce un strop din stilul marocan in interiorul casei tale. Astfel, bucataria ta ar putea deveni o oaza cu parfum oriental daca alegi sa aplici, pe jumatatea inferioara a peretilor, un mozaic de placi de faianta cu model oriental, asortate la placi de gresie care formeaza un model geometric. Poti merge pe diverse combinatii de culori, in functie de preferinte: albul, verdele si albastru reprezinta cateva dintre cele mai bune alegeri.

Intr-o bucatarie spatioasa poti insera si o zona de relaxare care sa includa un coltar monocrom decorat cu pernute viu colorate cu imprimeuri orientale. Asorteaza coltarului o masuta rotunda, joasa, langa care sa poti plasa perne pentru sezut.

3. Investeste in mobilier din lemn sculptat

O alegere ceva mai costisitoare, dar de efect, este mobilierul din lemn sculptat, specific stilului marocan. Mai precis, camerele de zi marocane, decorate in stil traditional, includ masute de cafea sculptate migalos. Acestea devin cu usurinta punctul de atractie al oricarei incaperi, astfel incat restul camerei poate fi decorat sumar, cu elemente mai putin spectaculoase.



Foto: uktv.co.uk

4. Transforma patul intr-un punct de atractie

Intr-un dormitor in stil marocan, patul devine punctul de atractie si interes. In casele marocane, patul este simplu, din lemn, insa poate fi transformat cu usurinta in urma aplicarii unei cuverturi ornate spectaculos si a unor pernute decorative cu imprimeuri orientale. De retinut ar mai fi faptul ca patul in stil marocan poate avea si baldachin.

Dormitorul marocan include o paleta cromatica din care nu lipsesc cremul, bejul si maroul deschis, dar nici culorile intense, precum visiniul, movul sau verdele inchis, in diverse combinatii. Intr-un astfel de spatiu, peretii bej pot fi completati de parchetul din lemn natural, albicios, acoperit de covoare tesute, cu modele colorate, complicate, similare celor traditionale romanesti.

Foto: sweethomedecorating.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Expertul Acasa.ro, Silvia Teodorescu, arhitect

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului