Amenajarea casei

# vopsea pereti #living #culori #design #nuante #culori calde

Idei de design interior in perechi de culori opuse

Fii ludic si indraznet in acelasi timp si decoreaza-ti casa in perechi de culori care formeaza un contrast interesant. In acest sens, designerii de interior recomanda nuantele moderne si indraznete, care sunt opuse una celeilalte, cum ar fi rosu si verde, galben si purpuriu sau portocaliu si albastru deschis. Si pentru ca imbinarea acestor culori este pretentioasa, iti oferim cateva idei de amenajare pe care le poti pune in practica, fara sa risti esecuri stilistice.

Nuantele deschise

O metoda de succes aplicata in designul casei este ca una dintre culori sa domine intr-o nuanta deschisa, ce nu este deranjanta privirii, in timp ce cealalta este foarte intensa, insa in accente mici.

Poti sa-ti decorezi peretii albi cu tablouri abstracte in nuante de albastru deschis. Daca tablourile nu sunt printre preferatele tale, poti picta mici zone ale peretilor intr-o culoare vie.


In ceea ce priveste zonele de relaxare, cum ar fi dormitorul sau baia, expertii in amenajari interioare recomanda combinarea nuantelor calde cu cele reci. Astfel, spre deosebire de zona livingului, aici culoarea dominanta trebuie sa fie cea rece, capabila sa stimuleze senzorial sistemul nervos. Totusi, ofera-ti o alternativa si include in schema de culori si accente intr-o nuanta ceva mai calda.



Pentru zona in care iei masa sau in care obisnuiesti sa petreci timp alaturi de familie si prieteni, sunt recomandate culorile care stimuleaza conversatia si care creeaza aceea atmosfera placuta de "acasa". Una dintre nuantele care indeamna la comunicare este chiar portocaliul.

Aplica un oranj pastel pe unul dintre pereti si pune-l in evidenta cu mici accente puternice de violet, care aduc o nota de prospetime spatiului.

Nuantele puternice

Daca iti doresti o camera plina de personalitate, poti alege o combinatie de doua tonuri putin mai neobisnuita, cum ar fi cea dintre rosu si verde. Pentru ca amandoua sunt nuante tari, puternice, este destul de greu sa le integrezi in acelasi spatiu fara sa devina suparatoare.

Incearca o nuanta subtila de verde deschis, precum cel din poza de mai jos, pe care sa-l combini cu un rosu intens, spre cel de burgundia, care sa electrizeze camera.




Sursa foto:decoist.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea