Amenajarea casei

#decorare living # design casa #design living #amenajare casa #design interior

Idei de decorare pentru un living ca de revista

Si livingul tau poate arata ca desprins dintr-o revista, in care ultimele tendinte de design interior par sa se imbine perfect. Accentele de culoare, o piesa de mobilier pretioasa sau spatii de depozitare care sparg monotonia decorului sunt doar cateva schimbari pe care le poti aduce si tu in living.

Corpuri de iluminat colorate

In cazul in care nu vrei sa achizitionezi o lustra colorata noua, ii poti da celei care exista deja in living un alt aspect, aplicand cateva straturi de vopsea, punandu-i becuri rotunde si cativa ciucuri pentru a arata cu totul deosebit. Incaperea va capata un aer ecletic datorita culorilor puternice de pe tavan.

Plante verzi

Umple fiecare loc neutilizat din living cu plante verzi de mari dimensiuni cu frunze bogate si acestea vor deveni imediat punctul de interes din incapere. Pentru un aspect complet elegant si pretios, alege niste cosuri frumoase in care sa asezi ghivecele.

Caramida vopsita

Caramida vopsita era in tendintele de design interior in anii ’70, iar moda pare sa se fi reintors acum. Aplica peste caramida clasica de la semineu un strat de vopsea crem. Efectul este uimitor si adauga si mai multa caldura in incapare.

Piesele de mobilier, in armonie perfecta

Nu conteaza atat de mult unde asezi mobila din camera, cat conteaza piesele de mobilier pe care le alegi pentru ca toate sa se afle intr-o armonie perfecta. Incearca sa pui in living cel putin o piesa rotunda, cum este masuta pentru cafea, in jurul careia toata lumea se poate misca fara sa se loveasca la colturi. Mai poti pune un fotoliu elegant si impunator si un scaun sau alta piesa pentru sedere.

Canapea din catifea

Transforma livingul in cea mai aerisita zona din casa inlocuind piesele voluminoase cu unele fine. In plus, cum poti sa te bucuri de putin lux, daca nu, datorita unei canapele confortabile din catifea?

Mobila joasa

Piesele de mobilier joase, cum ar fi o canapea cu picioare scurte, vor face ca un spatiu deschis sa arate in continuare confortabil si intim. Foloseste covoare diferite pentru a defini cat mai bine zonele din spatiul deschis.

Peretii albastru inchis

Uita de bejuri si alte culori neutre si incearca ceva diferit, cum este aceasta nuanta de albastru inchis pe care o poti incerca pe peretii din living.

Spatii de depozitare cu aspect chic

Aproape, in fiecare casa spatiile de depozitare nu sunt niciodata suficiente, indiferent cat de multe ar fi. De aceasta data, incearca ceva diferit, in locul clasicelor dulapuri din living. Opteaza pentru rafturi decorative in care poti pune cutii din material textil sau cosuri impletite.

Imprimeuri subtile

Pentru ca spatiul sa nu capete un aspect plictisitor atunci cand folositi culori neutre, solutia este sa recurgeti la texture si imprimeuri. Cateva imprimeuri subtile care pastreaza paleta de culori neutra va face diferenta intre un spatiu anost si unul plin de rafinament.

Accente intunecate

Pentru a crea o unitate intre toate elementele de décor, uita-te la celalalt capat al spectrului de culori alese. Un albastru inchis poate pune exact accentele de culoare potrivite pentru a da personalitate spatiului, fara a-l incarca.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Culorile care atrag noroc in casa ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului