Amenajarea casei

#amenajarea casa #casa #amenajare sufragerie #mobilier sufragerie

Idei de decorare pentru sufrageriile cu mobila neagra

Mobilierul negru de sufragerie, fie ca este din piele, fie ca este din lemn, confera intregii incaperi un aspect foarte sofisticat. Negrul este o culoare foarte putin utilizata, de teama ca micsoreaza spatiul. Insa, daca mobila neagra este folosita inteligent, cu elemente de contrast din camera, are un aspect foarte elegant.

Daca ai o canapea neagra, sau alte obiecte de mobilier, precum o biblioteca sau o masuta de cafea, o poti combina cu alte accesorii si vei obtine o sufragerie moderna, foarte contemporana.

Iata mai jos cateva sfaturi care te vor ajuta sa accesorizezi mobila neagra:

Culoarea peretilor. Cand ai mobila neagra, este indicat sa vopsesti peretii in culori neutre. Atunci cand peretii sunt vopsiti in culori deschise, mobila este foarte frumos pusa in evidenta. Cea mai recomandata culoare de pereti pentru sufraeriile cu mobila neagra este bej deschis.

Poti adauga insa si accente si umbre de culori in diverse colturi ale sufrageriei pentru a creea o incapere sofisticata si pentru a pune in evidenta mobila si accesoriile.

Podele. Culoarea podelei unei sufragerii cu mobila neagra trebuie sa fie si ea deschis la culoare. Fie ca ai podea din parchet masiv, fie din ceramica, culoarea podelelor trebuie sa fie in contrast puternic cu mobilierul. Daca insa podeaua ta este inchisa la culoare si nu o poti schimba, poti aseza in centrul sufrageriei un covor colorat, care sa atraga atentia.

Accesorii si iluminat. Atunci cand alegi accesoriile pentru sufrageria cu mobila neagra, tine minte sa le alegi pe cele foarte colorate, care vor avea un impact major asupra camerei tale. O vaza mare, cu flori multicolore sau un tablou foarte colorat sunt elemente de decor ideale pentru a da mai multa viata sufrageriei tale.

Atunci cand ai mobila neagra, este recomandat sa nu adaugi prea multe accesorii, ci doar cateva elemente foarte colorate care sa faca camera sa vibreze. Pentru acest lucru, poti adauga paturi, perne sau diverse decoratiuni foarte colorate. Poti creea chiar o combinatie de culori, pe care sa o urmezi, de exemplu rosu si verde.

In ceea ce priveste iluminatul, este indicat ca sufrageria cu mobila neagra sa fie foarte bin luminata, atat natural, cat si artificial. Accesorizeaza camera cu perdele si draperii matasoase, usoare, care sa permita patrunderea luminii naturale.

Mobila colorata. Daca dupa ce ai accesorizat camera cu decoratiuni colorate, mai simti inca nevoia de culoare, poti adauga in sufragerii si cateva obiecte de mobilier in culori vibrante. Poti opta pentru o masua de cafea albastra sau o noptiera rosie. De asemenea, poti vopsi mobila neagra deja exista, in alte culori, si doar la exterior sau interior, oferind astfel un aspect puternic contrastant.

Ca regula generala, atunci cand decorezi sufrageria, baza la care sa te raportezi mereu trebuie sa fie mobila. Pornind de la mobila, poti gasi combinatii de culori pentru pereti, podele, tesaturi, perdele, draperii si alte accesorii. Toate aceste elemente trebuie sa fie cat mai contrastante cu mobila neagra.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea