Amenajarea casei

#casa #stil minimalist #decorare casa #amenajare casa

Idei de decorare pentru spatiile mici

Chiar daca locuiesti intr-un spatiu mic, asta nu inseamna ca nu poti decora asa cum iti doresti. Cu putina imaginatie, poti avea mai multe optiuni de decorare a casei tale.

Pentru a face din casa ta o adevarata locuinta, in care sa revii du drag in fiecare zi, trebuie sa o decorezi cu gust. Designul interior este o adevarata arta si este cu atat mai mult o provocare pentru spatiile mici.

Fie ca locuiesti intr-un apartament mic sau o garsoniera, exista numeroase metode de a decora un spatiu mic. Prin folosirea culorilor potrivite si prin alegea mobilierului potrivit si a spatiilor de depozitare corespunzatoare, poti transforma locuinta intr-un spatiu intersant din punct de vedere vizual.

Idei de decorare a spatiilor mici

Foarte multe persoane gresesc atunci cand cred ca ideile lor de decorare sunt limitate in cazul locuintelor mici. Exista numeroase metode prin care poti transforma o camera mica, astfel incat sa para mai spatioasa si luminoasa.

De fapt, un spatiu mici, iti ofera multe idei grozave de decorare. Daca peretii locuintei tale sunt inchise la culoare, este indicat sa renunti la aceasta culoare. Opteaza pentru culori deschise si pastelate, care vor mari vizual spatiul.

Culorile inchise accentueaza lipsa de spatiu, in timp ce culorile luminoase precum verde marin, galben deschis sau verde menta ofera iluzia de spatiu aerisit. Dupa ce rezolvi problema peretilor, trebuie sa te gandesti la modul in care vei mobila fiecare camera in parte.

Idei de decorare pentru sufrageriile mici

Ai o sufragerie mica, insa iti plac petrecerile si inviti multi prieteni la tine. O sufragerie trebuie intotdeauna sa emane caldura si confort si sa aiba o atmosfera primitoare. Atunci cand ai insa o sufragerie mica trebuie sa te gandesti ca un concept general: "mai putin inseamana mai mult".

Mobilierul minimalist este cea mai buna solutie in acest caz. O canapea medie, cu structuri moderne, o masuta joasa, fotolii simple si o biblioteca minimalista, din lemn incastrat in perete este o varianta de decorare a sufrageriei.

Aspectul mobilierului trebuie sa fie modern, cu linii drepte si clare, fra alte adaosuri. Alege perdele si draperii simple, din materiale usoare. De asemenea, pentru ca sufrageria ta sa para mai spatioasa, trebuie s o mentii curata si ordonata tot timpul. Obiectele de decor inutile nu au ce cauta aici.

Idei de decorare pentru dormitoarele mici

Un dormitor mic poate fi transformat intr-o oaza de liniste si confort. Principalul element al dormitorului trebuie sa fie patul, insa in spatiile mici ai grija sa folosesti paturi de dimensiuni potrivite. Chiar daca visezi la un pat king size, acesta nu are ce cauta in dormitorul tau minuscul.

Opteaza pentru paturi mai mici, cu un design minimalist, dar care sa fie confortabile. Pe langa pat, dormitorul mic are nevoie de un dulap si noptiere. Un covor cu personalitate va definitiva aspectul acestei camere. De asemenea, peretii dormitorului pot fi decorati cu oglinzi, care maresc vizual spatiul.

In dormitorul mic nu face abuz de culorile tari sau obiectele mici de decor. Totul trebuie sa fie cat mai simplu si ordonat.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea