Amenajarea casei

#casa #amenajare casa #amenajare hol #decorare hol casa # hol casa

Idei de decorare a holului casei

Atunci ne ocupam de decorarea si amenajarea casei, in general holul este ignorat. De cele mai multe ori, holurile devin spatiile in care depozitam lucrurile de care nu mai avem nevoie. Insa, holul este vizibil din aproape toate camerele casei, astfel ca aspectul sau afecteaza intreaga casa.

Solutia este sa decorezi si holul, in acelasi stil ca si restul locuintei. Astfel vei crea o atmosfera unitara, care va reflecta personalitatea si stilul personal.

Ce culori alegi pentru pereti

Peretii holului trebuie vopsiti in culori deschise si netre, precum bej sau alb, astfel incat sa creeze iluzia de mai mult spatiu. Exista insa si exceptii de la aceasta regula. Daca holul tau este foarte spatios, te poti juca cu mai multe nuante de culori, precum rosu sau galben.

Daca insa vrei ceva special pentru peretii de pe hol, poti folosi si tapetul. Tapetul este o solutie facila, care aduce insa numeroase satisfactii. De asemenea, pe hol mai poti folosi si lambriurile. Aceste materiale se gasesc in diverse culori si modele, pentru toate gusturile.

Accesorii pentru hol

Accesoriile bine alese si asezate corespunzator pot transforma radical aspectul holului tau. Una dintre cele mai populare metode de a personaliza holul este sa atarni pe pereti tablouri cu membrii familiei. In acest fel holul tau va deveni mai primitor si mai cald.

Pentru a mari impactul lor vizual, nu lasa niciun spatiu intre tablouri. Pentru un aspect clasic, agata doar fotografii in alb si negru. De asemenea, ramele tablourilor trebuie sa se potriveasca cu intreg decorul locuintei tale.

Daca vrei ca holul tau sa aiba aspectul unei galerii de arta, poti atarna de pereti mai multe tablouri artistice si foloseste diverse lumini pentru a atrage atentia. De asemenea, pe hol poti instala mai multe oglinzi.

De cele mai multe ori, holul este netragator si rece. Fa ca acest spatiu sa fie mai primitor si monteaza si cateva piese de mobilier, in culori vibrante. aici poti aseza o masuta stilizata, un fotoliu si chiar cateva etajere cu diverse decoratiuni si tablouri.

Pe langa accesoriile pentru pereti, trebuie sa acorzi atentie si podelelor. Un covoras colorat poate schimba radical aspectul holului care va deveni mai primitor.

Cum luminezi holul

Lumina joaca un rol extrem de important atunci cand decorezi holul locuintei. Poti folosi aplice pentru tavan, pentru pereti sau veioze pe care sa le asezi pe mobilierul din hol. Pentru holurile mici este indicat sa folosesti aplice pentru pereti, care vor dinamiza atmosfera.

Pentru a creea o atmosfera speciala, in hol poti atarna si un candelabru, care va infrumuseta holul, iar cei care vor pasi in casa vor fi impresionati.

De asemenea, in hol poti mai monta si un suport special pentru umbrele, un cuier special pentru haine si incaltaminte. Tot pe hol poti aseza si o masuta, chiar langa usa, pe care sa asezi o vaza cu flori proaspete si o farfuriuta speciala, in care sa iti pastrezi cheile.

Holul trebuie sa fie una dintre cele mai atragatoare incaperi ale casei, care sa te bine dispuna si sa te faca sa te "acasa" inca din momentul in care deschizi usa.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului