Amenajarea casei

# modele pardoseli #alegere parchet #pardoseli #parchet

Idei de amenajari interioare - Tendinte parchet si pardoseli in anul 2019

Alegerea parchetului potrivit pentru locuinta poate schimba radical aspectul acesteia. Tendintele moderne arata ca oamenii doresc sa aiba in casa pardoseala din lemn de esenta tare. Parchetul din lemn are un aspect desebit, rustic si calitati excelente de rezistenta si durabilitate.

Afla care sunt cele mai actuale tendinte la parchet si pardoseli pentru anul 2019!

Parchetul in nuante intunecate

Una din principalele tendinte din acest an este reprezentata de parchetul din lemn in nuante saturate cu aspect de fum. Pardoseala din lemn este foarte eleganta si se poate gasi in diferite variante de nuante de culori sobre sau intunecate, care se obtin printr-un proces special de tratarea lemnului.

Aceste nuante inchise sunt in trend in 2019 si au devenit deja foarte populate pentru ca ofera spatiului respectiv un design elegant si un sentiment de securitate si acceptare.

Parchetul din lemn adauga un plus de frumusete si rafinament casei, si are o textura placuta, confortabila si linistitoare. Pentru acest tip de parchet este ideal sa se utilizeze o plinta parchet de pe Plinta-Parchet.ro care ofera un aspect atractiv podelei, are rezistenta mare la umiditate si la schimbarile de temperatura, poate acoperi perfect cablurile electrice din orice camera, poate ascunde spatiul liber dintre perete si parchet si poate proteja tapetul de pe perete sau tencuiala.

Pardoseala cu aspect rustic

Pardoseala din lemn este de lux, clasica, apreciata de foarte multi oameni. in anul 2019 s-a dorit o schimbare, de aceea este in trend pardoseala cu aspect rustic. Este vorba despre aplicarea unui tratament cu substante speciale pardoselii din lemn, aceasta suferind un proces de uzura si imbatranire artificiala.

Modele deosebite pentru parchetul din lemn

In acest an sunt in trend diferite varietati de modele de parchet din lemn, care se obtin prin combinarea placilor individuale din acest material. Aceste modele creaza un aspect de pardoseala de lux si pot schimba designul decorativ in casa. Se pot folosi placi de aceeasi marime sau cu lungimi si latimi diferite, care sunt astfel asezate incat sa alcatuiasca un model. Se pot folosi si nuante diferite pentru parchetul din lemn, astfel efectul final al modelului fiind mai interesant.

Aceste modele deosebite pentru parchetul din lemn pot imbunatati cu siguranta designul interior al locuintei. Parchetul confera un aspect deosebit podelei, poate avea diferite desene si un efect aparte creat si de frumusetea naturala a lemnului. Aceasta tendinta la parchet sau pardoselile din lemn este grozava pentru ca da o personalitate creativa oricarei incaperi din casa.

Parchetul cu aspect albit

Parchetul din lemn care este supus unui proces de albire va avea un aspect in stil scandinav. Aceasta tendinta din anul 2019 este ravnita de multi proprietari de case, care prefera stilul luminos, de lux. Acest tip de pardoseala se potriveste perfect pentru casele de vacanta de la mare.

Pardoseala in alb si negru

In foarte multe locuinte, oamenii folosesc pardoselile de tip PVC care, daca sunt de inalta calitate, ofera multe avantaje. Se pot folosi mai ales in baie, hol si bucatarie, sunt subtiri, rezistente si usor de aplicat. in anul 2019 sunt recomandate pardoselile de acest fel in alb-negru, care au diferite modele, cat mai interesante. Cei care doresc sa-si renoveze casa pot face o astfel de schimbare, sa foloseasca acest tip de acoperire a podelei care a devenit foarte popular in gospodariile oamenilor.

Avantajul fata de pardoselile din lemn este ca acestea din PVC nu necesita o ingrijire speciala, prea laborioasa. Sunt usor de curatat, materialul poate fi sters cu mopul imediat, fara prea mult efort si astfel se poate pastra curatenia in casa.

Apartamentul va arata uimitor cu o pardosela alb-negru, va deveni un spatiu elegant de locuit. Puritatea albului se poate regasi si in piesele de mobilier sau in zugraveala tavanului si a peretilor. Se pot folosi elemente de decor ultramoderne care sa imbunatateasca designul de interior in casa.

Pardosela cu modele geometrice

Placile de gresie cu forme deosebite, mai ales cele hexagonale pot fi combinate cu parchetul din lemn pentru a crea un ansamblu decorativ interesant. Aceasta tendinta este apreciata in acest an pentru ca aduce caldura si confort in incapere, mai ales ca se potriveste foarte bine intr-un living spatios sau in bucatarie. Gresia este perfecta in jurul blatului din bucatarie si merge foarte bine alaturi de materiale naturale, cum este lemnul.

Se folosesc bucati mici de gresie care au forme diferite si care sunt aliniate astfel incat sa alcatuiasca o pardoseala cu aspect elegant. Aceste placi de gresie trebuie sa fie perfecte pentru a se combina corect in vederea realizarii desenului dorit. Ele sunt ideale pentru pardoseli si pot schimba foarte mult aspectul incaperii. Se pot folosi si placi din marmura in combinatie cu podele din lemn sau cu anumite modele de parchet din lemn masiv.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului