Amenajarea casei

#idei amenajare bucatarie #amenajare bucatarie

Idei de amenajare pentru o bucatarie minimalista

Decorul minimalist pentru bucatarie este din ce in ce mai popular, datorita posibilitatii de a-l integra chiar si in spatiile de dimensiuni mai mici. Insa minimalismul a devenit o parte importanta din decorul contemporan.

Deoarece mobilierul are un aspect simplu si estetic, o bucatarie minimalista poate fi integrata in orice locuinta, iar accentul se pune mai mult pe mobilier modular si pe solutii inteligente. Spre exemplu, poti alege din gama de chiuvete de bucatarie patrate sau rotunde un model care ofera un aer modern bucatariei tale. Le gasesti in diferite marimi, au preturi avantajoase chiar si cele negre mate, care sunt cea mai buna optiune pentru o bucatarie minimalista, dar dramatica. Se pot instala usor in orice spatiu, sunt durabile si simplu de intretinut.

Iata și alte idei care te vor ajuta sa amenajezi bucataria asa cum iti doresti:

Alege o paleta de culori cat mai simpla

Cele mai multe bucatarii minimaliste sunt albe sau negre, dar ai la dispozitie mai multe nuante moderne si trendy pe care le poti folosi pentru a oferi un aer mai cald si original bucatariei tale minimaliste. Printre combinatiile reusite se numara alb si negru, alb si gri, albastru inchis si alb sau o combinatie de culoarea lemnului natural cu alb sau negru. In bucatariile minimaliste lipsesc culorile aprinse, in special combinate intre ele. Poti folosi accente cu ajutorul finisajelor cu pattern-uri sau gresie in culori diferite, dar este recomandat sa pastrezi o directie bine stabilita. Chiar si in cazul detaliilor, este nevoie ca acestea sa completeze intreaga atmosfera.

Instaleaza o insula practica

Solutiile de depozitare sunt centrul unei bucatarii minimaliste. Deoarece mobilierul este cat mai simplu si modest in aparenta, acesta ascunde diferite zone de depozitare pentru obiectele care trebuie ascunse, pentru a nu se crea dezordine. Insula pentru bucatarie, instalata acolo unde spatiul permite, ofera posibilitatea unui numar mai mare de spatii de depozitare inteligente. In cadrul acesteia se pot ascunde dulapuri pentru vase de dimensiuni mai mari, pe care le folosesti la gatit, dar poate contine si rafturi pentru pahare si cani sau pentru cartile de gatit preferate. Insula poate deveni si masa de dining, daca nu ai suficient spatiu pentru a o instala si pe aceasta. Daca faci mobilierul la comanda, ai posibilitatea sa profiti de fiecare centimetru pentru a include spatii de depozitare verticale, atat de importante in bucatariile de dimensiuni mai mici.

Combina lemnul cu materiale contemporane

O bucatarie minimalista alba poate fi prea rece pentru gusturile tale, iar in aceasta situatie poti combina lemnul sau nuanta de lemn cu materiale precum marmura sau inoxul, dar si cu mobilier din pal alb lucios. Nuantele mai inchise de lemn, precum stejarul, dau tonul unei bucatarii sofisticate, cu un aer serios, intr-o locuinta care pune accent pe lemn in fiecare camera. Lemnul va oferi un aer mai cald unei bucatarii in stil minimalist si iti va permite sa dai personalitate acesteia, mai ales daca nu vrei sa folosesti accente de culoare. De asemenea, aspectul de lemn combina modernul cu clasicul si nu se demodeaza niciodata. Ba mai mult, lemnul poate fi folosit in toate stilurile de design interior. In special in combinatie cu materiale contemporane, precum inoxul sau marmura, lemnul ofera un spectacol estetic.

Bucatariile minimaliste se bazeaza pe estetica simpla, curata, care nu agreeaza dezordinea sau obiectele lasate la vedere pe blat. De aceea, vei avea nevoie de piese de mobilier care sa le ascunda, dar si care sa fure ochii la nivel estetic. Gandeste cat mai simplu, dar concentreaza-te mult pe detalii.

Sursa foto: pexels.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Expertul Acasa.ro, Silvia Teodorescu, arhitect

Pune o intrebare