Amenajarea casei

#tablouri #decoratiuni #decoratiuni interioare #pop art #decoratiuni pereti

Idei de amenajare a livingului cu elemente pop art

Pop art reprezinta o miscare artistica inceputa in anii '50, care are foarte mare succes in prezent. Arta pop up are foarte mare succes in 2013 la capitolul design interior si este recomandata cu caldura de catre designerii pentru casele in care locuiesc persoane tinere, pentru birouri si chiar pentru baruri sau pub-uri.

Nasterea curentului pop art se datoreaza lui Jasper Jones si Robert Rauschenberg, doi artisti care vor sa conceapa un nou stil de arta si care incep sa foloseasca obiecte de uz cotidian in combinatie cu piesele de arta.


Ce inseamna arta pop up intr-o locuinta?

Una dintre cele mai comune piese de arta este colajul cu imaginea frumoasei Audrey Hepburn intr-o combinatie puternica de culori sau cel cu fotografia celebrei Marilyn Monroe.


Acestea sunt, probabil, doua dintre cele mai utilizate tablouri pop art de la nasterea curentului. Tablourile pop art inseamna culori puternice, colaje si compozitii diferite dar si imagini care te duc cu gandul la benzi desenate.

In ceea ce priveste o locuinta, curentul pop art poate fi trasat cu ajutorul acestor tablouri care au un foarte mare impact vizual si care, de cele mai multe ori, reprezinta punctul focal al unei incaperi.


Cum sa decorezi o camera cu elemente pop art?

Tablourile pop art se incadreaza perfect intr-o camera in care domina culorile neutre precum alb, gri, negru sau bej. Elementele pop art au rolul de a fi o pata de culoare si a de a mari impactul vizual. Totusi, este foarte important ca atunci cand alegi piesa pop art sa tii cont de cromatica intregii camere si sa alegi cu grija tabloul potrivit.



Tabloul va constitui centrul de interes in camera in care este asezat, asa ca trebuie sa analizezi cu atentie care este cel mai bun loc pentru aceasta.

Tablourile pop art nu se aseaza langa alte obiecte de arta. Adasar, in cazul in care pe perete exista deja un tablou, sa adaugi unul nou nu este cea mai buna idee, cu atat mai putin daca nu fac amandoua parte din curentul pop art.



Sursa foto: interiorholic.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului