Amenajarea casei

#casa #amenajare casa #camera adolescent

Idei de amenajare a camerei unui adolescent

Camera unui adolescent este un spatiu destinat relaxarii, intalnirilor cu amicii si odihnei din belsug. Drept urmare, are nevoie de o amenajare care sa reflecte personalitatea tanarului, oferindu-i, totodata, confortul mult dorit. Descopera, asadar, cateva idei de amenajare a camerei unui adolescent!

1. Transforma un poster intr-un punct de atractie

Dintr-o camera de adolescent de cele mai multe ori nu lipsesc posterele si alte elemente care tin de lumea muzicala, cinematografica etc. O modalitate excelenta de a amenaja cu bun gust incaperea, pornind de la aceasta tendinta, este concentrarea asupra unui singur poster supradimensionat, eventual inramat, care sa atraga intreaga atentie asupra sa. In situatia in care camera include un pat de dimensiuni generoase, poti amplasa posterul deasupra sa. Permite-i baiatului sa aleaga singur tema posterului, astfel incat investitia sa nu fie facuta in zadar.

2. Adauga un pat interesant

Poate fi dificil sa alegi un pat original pentru camera unui adolescent, insa, cu putina inspiratie si noroc, ai putea avea sansa sa gasesti un model care iese din tiparele standard. O sugestie ar putea fi investitia intr-un pat simplu, prevazut cu o tablie falsa, din autocolant. Alege modelul preferat de copilul tau si asorteaza lenjeria de pat in consecinta. Daca nu gasesti lenjerie de pat cu model similar, asigura-te ca respecti cromatica si ca optezi pentru un imprimeu cat mai apropiat, pentru a crea coerenta.

3. Aplica un autocolant sub forma de joc

Nu putini sunt adolescentii care adora sa petreaca ore in sir jucandu-se pe computer. Copilul tau adolescent are un joc preferat? In masura in care este posibil, ai putea incerca sa achizitionezi un autocolant care sa aminteasca de jocul in cauza. Pentru un plus de efect, lipeste autocolantul in spatele ecranului TV sau al monitorului de calculator pe care baiatul il foloseste atunci cand se joaca.

4. Creeaza o camera plina de culoare

Unui adolescent vesel, cu energie debordanta, ii poti amenaja o camera plina de culoare. O combinatie reusita - atata vreme cat este si pe placul lui - este cea de portocaliu intens si verde pal.

Poti incerca, de pilda, zugravirea a doi pereti in orange, in timp ce ceilalti doi vor fi verzi. In continuare, alege mobilier si elemente decorative in concordanta cu cromatica aleasa. Mentine piesele de mobilier intr-o nuanta deschisa de maro, dar adauga accesorii si decoratiuni in culori aprinse. Lenjeria de pat poate fi portocalie, la fel si o serie de covorase, raspandite in intreaga camera. Verdele si-ar putea gasi locul sub forma unui tablou, dar si a unui covor, amplasat in apropierea ferestrei (cu atat mai mult daca exteriorul este bogat in vegetatie).

5. Amenajeaza o camera tematica

O metoda de amenajare de succes a unei camere de adolescent este cea care are la baza o tematica. In functie de pasiunile copilului, incaperea va fi amenajata si decorata in consecinta. Posibilitatile sunt nenumarate. Spre exemplu, unui baiat pasionat de masini ii poti crea un spatiu personal din care nu lipsesc un sticker urias sub forma de masina, dar nici automobilele miniaturale sau oricare alte elemente specifice.

Foto: pratamax.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Expertul Acasa.ro, Silvia Teodorescu, arhitect

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului