Amenajarea casei

#mobilier baie #amenajare baie #idei amenajare baie

Idei de amenajare a baii cu buget mic

Baia ocupa astazi un loc tot mai important in casele noastre. Este un spatiu dedicat igienei dar si rasfatului si pregatirii pentru o noua zi. Baia contemporana ideala se inspira din conceptul de spa si este amenajata ca un sanctuar privat, un spatiu pentru ingrijire si relaxare.

Daca esti in cautare de idei de amenajare a baii insa dispui de un buget limitat, iti prezentam mai jos cateva solutii care sa te ajute sa economisesti. Vei vedea ca iti trebuie doar putina creativitate pentru a avea baia mult visata la costuri mici.

In primul rand, nu trebuie sa renunti la calitate. Baia ideala trebuie sa fie perfect functionala si sa iti faciliteze timpul petrecut aici. Profita de colectiile de gresie, faianta, obiecte sanitare, cabine de dus si baterii din outlet. Poti gasi la reducere placi de la furnizori de top, la preturi ce pornesc de la 22 lei mp. Combinandu-le istet, vei obtine economii semnificative. Tine cont de faptul ca placile ceramice sunt cele care domina vizual intr-o amenajare de baie si dau nota generala a stilului. Alegand modele la reducere, vei economisi din costul total al amenajarii.

Iata mai sus o idee de amenajare de baie moderna, cu buget redus, in nuante naturale, cu o cromatica placuta vizual. Pentru pereti si pardoseala s-au folosit faianta, mozaic si gresie la reducere. Pentru un aspect modern, s-a folosit un vas de WC suspendat, ce optimizeaza spatiul prin crearea unei nise de depozitare deasupra rezervorului incastrat. Aceasta are atat rol functional, cat si estetic. Insertiile de mozaic infrumuseteaza spatiul si ii ofera acel aer de baie turceasca.

Pentru cei care prefera un stil mai sobru, recomandam o baie cu mobilier alb si negru, asortat la gresie si faianta cu aspect de lemn si ciment. Placile ceramice care reproduc lemnul sau piatra sunt preferatele designerilor, deoarece se preteaza in bai moderne, cu aspect natural.

Daca baia are o dimensiune redusa, opteaza pentru culori deschise si texturi lucioase, care sa reflecte lumina si sa creeze impresia de spatiu amplu. Oglinzile au acelasi efect.

Atunci cand ai un buget mic, poti folosi diverse trucuri pentru infrumusetarea spatiului – decoratiuni asortate la stilul de amenajare, un corp de iluminat mai deosebit, o perdea de dus interesanta, lumanari parfumate si accesorii decorative care sa schimbe decorul. Nu incarca insa spatiul prea mult, mai ales daca baia este mica.

Mai multe idei aici: https://www.youtube.com/watch?v=TLf5P4Tsq-I

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea