Amenajarea casei

#amenajarea casei #amenajari interioare #amenajare casa # design casa #apartament mic

Idei de amenajare a apartamentelor mici

Un apartament mic, cu o singura camera si o bucatarie, poate fi amenajat cu stil si transformat intr-o locuinta confortabila si primitoare.

Iata cateva idei de amenajare a apartamentelor mici:


Albul, culoarea de baza pentru un apartament mic

Intr-un apartament mai mic de 50 metri patrati, singura modalitate de a mari optic spatiul este sa-l vopsesti intr-o culoare deschisa. Albul poate fi ales pentru un aspect curat si luminos sau cremul pentru un aspect clasic. Se poate face, de exemplu, tavanul alb, peretii crem si podeaua din parchet in culoarea lemnului natural.


Canapeaua extensibila, patul in perete sau patul suspendat

Canapeaua trebuie aleasa cu multa grija. Este esential ca aceasta sa se deschida si inchida usor si sa reziste la uz frecvent. Cea de-a doua varianta este patul rabatabil (patul in perete). Un astfel de pat este inchis intr-un dulap de sine statator sau integrat intr-o biblioteca.



Cea de-a treia varianta, pentru apartamentele mai mici de 25 metri patrati, o reprezinta patul suspendat. Acesta se afla la inaltime, aproape de tavan si este accesibil cu o scara.


Bucataria mica si functionala

Intr-un apartament mic, o bucatarie poate fi facuta chiar si intr-o nisa de perete. Un frigider mai mic poate fi depozitat cu usurinta sub blatul de bucatarie. Rafturile suspendate exploateaza la maxim spatiul pe verticala. Daca mobila de bucatarie se afla intr-o nisa de perete, se poate ca locul sa fie intunecat. Solutia o reprezinta spoturile luminoase, perfecte pentru functionalitate si un plus de stil.

Foloseste o masa de bucatarie prinsa de perete cu o consola. O astfel de masa nu are picioare, permitand introducerea scaunelor sub blat.


Baia cu dusul in podea

In baile mici, o modalitate de a crea iluzia de spatiu este renuntarea la caditele pentru dus si construirea unei scurgeri direct in podea. Astfel, chiuveta, vasul de toaleta si dusul se afla in acelasi plan. Dusul poate fi delimitat cu o perdea, care este o modalitate ieftina de a asigura intimitatea si de a impiedica stropii de apa sa se imprastie in tot spatiul baii.



Sursa foto: freshome.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea