Amenajarea casei

#living #culori living #amenajare living #design living

Idei creative pentru un living in culori pastelate

Culorile pastelate sunt un hit al anului 2012 si pot fi inserate cu usurinta in casa ta! Vesele si pline de viata, culorile pastelate pot sta la baza unor combinatii creative pentru un living inedit. Iata, asadar, cateva idei interesante pentru a-ti decora livingul in culori pastelate!
 

Combinatie indrazneata de culori pastelate


Urmaresti sa iti inveselesti livingul? Afla ca o combinatie de culori pastelate complementare te va ajuta sa obtii un spatiu creativ, dar si plin de viata si de energie! Opteaza pentru zugravirea peretilor in alb si foloseste-te de culorile pastelate complementare cu discretie, sub forma unei mese, sofale, scaun sau fotoliu.
 

Tapet floral pastelat


O alta idee interesanta de a insera culori pastelate in living este aplicarea unui tapet cu imprimeu floral. Opteaza pentru un tapet vesel, intr-o combinatie haioasa de culori, care sa schimbe instant aspectul incaperii. Il poti asorta cu piese de mobilier de accent, cum ar fi un fotoliu intr-o culoare aprinsa. Pentru restul incaperii, alege culori deschise, neutre, pentru a nu incarca vizual.
 

Combinatie de imprimeuri pastelate


Culorile pastelate isi pot face simtita prezenta in interiorul livingului si sub forma unei combinatii de imprimeuri diferite. Spre exemplu, poti merge pe o imbinare armonioasa dintre un imprimeu floral si dungi verticale si/sau orizonale.

Astfel, poti opta pentru o sofa si draperii cu striatii pastelate, la care sa asortezi un covor cu model floral (respectand paleta cromatica a sofalei). Nu ezita sa decorezi sofaua cu pernute cu imprimeu floral si sa adaugi cel putin un buchet de flori in incapere.
 

Living lila


Lila este o nuanta placuta, linistitoare, care poate fi folosita cu succes in interiorul livingului. O poti combina cu nuante similare de mov (levantica, spre exemplu) si cu alb, crem ori maro deschis. Intrucat nuanta lila aminteste de florile de liliac, nu ezita sa aplici pe peretii incaperii un tapet sau un autocolant cu imprimeu floral de acest tip.

In ceea ce priveste mobilierul, opreste-te asupra lemnului natural, maron deschis. Nu uita de parchetul, de asemenea, din lemn natural de buna calitate, acoperit cu un covor in nuante placute de mov.
 

Living verde


Un living cu parfum de primavara include nuante pastelate de verde. Pentru o sufragerie eleganta, ai putea combina o sofa verde deschis cu un tapet cu motive florale discrete (mergi pe o combinatie de verde, alb si roz) si piese de mobilier de culoare alba. In acest fel, vei obtine un living stilat, dar si luminos, in acelasi timp.
 

Living vintage


Cremul si negrul specific incaperilor in stil vintage pot fi "indulcite" cu nuante pastelate de mov, albastru si verde. Astfel, poti da viata unei sufragerii cu aspect vintage inserand pernute decorative cu imprimeu in culori pastelate pe o sofa crem, buchete de flori amplasate pe o masa neagra sau maron inchis, dar si un tapet asortat (o alegere interesanta ar putea fi un tapet verde murdar, cu imprimeu floral roz pal).

Sursa foto : uktv.co.uk
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea