Amenajarea casei

#camera copil #mobila #decoratiuni interioare #amenajare casa #amenajare camera copi

Idei creative pentru amenajarea camerei copilului

Camera copilului este locul in care poti da frau liber imaginatiei, pentru a crea o atmosfera de vis pentru cel mic. In nicio alta camera a locuintei nu poti combina mai multe culori si modele pentru a transforma o incapere banala intr-una originala. Descopera, in continuare, cateva idei creative pentru amenajarea camerei copilului!

Paturi - cuseta. Paturile - cuseta sunt ideale pentru camerele in care stau mai multi copii. Nu sunt insa singura optiune. Parintii pot amenaja mai multe paturi in sir, demarcate prin panouri si accesorizate cu perdele, care sa ofere intimitate si un somn placut. Printr-o amenajare de acest tip, se economiseste si foarte mult spatiu, iar locul de joaca pentru copii devine mai mare. In plus, cei mici sunt incurajati sa isi personalizeze paturile.



Modele indraznete. Modelele indraznete, in culori vibrante, sunt ideale pentru camera copilului, pe care il ajuta sa isi dezvolte capacitatile vizuale. Modelele alb si negru permit libertatea de a incorpora mai multe culori in detaliile decorative sau lenjeria de pat.



Picturi pe pereti. Picturile de pe pereti sunt de mare impact si ofera numeroase posibilitati de decorare. Limiteaza culorile si modelele de pe restul peretilor, pentru a mentine atentia asupra desenelor.



Modele vopsite. Pentru un plus de dinamism in camera copiilor, poti vopsi peretii in mai multe culori, structurate in dungi, orizontale sau verticale. Foloseste culori indraznete, potrivite cu decorul camerei.



Fotoliu - baldachin. In camera fetitelor, un fotoliu - baldachin poate deveni cu usurinta punctul de atractie si locul unde cea mica isi va petrece timpul liber. Foloseste materiale luxoase si perne confortabile.



Culori clasice. Pentru o camera care sa treaca cu usurinta testul anilor, vopseste peretii in culori neutre, clasice, cu tonuri mai indraznete, care sa poata fi usor schimbate pe masura ce anii trec si gusturile se schimba.



Inspiratie istorica. In camera copiilor poti crea o atmosfera de inspiratie istorica prin folosirea unei teme asociate unei anumite perioade istorice.



Mobilier la scara mica. O solutie de efect in camera copiilor este decorarea cu mobilier special conceput grupei lor de varsta. Fotoliile, scaunele sau masutele ofera un farmec aparte camerei copiilor.


 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea