Amenajarea casei

#stilul victorian #mobila vintage #stilul regal

Stilul regal: idei creative de amenajare a locuintei

O locuinta amenajata in stil regal nu trebuie sa fie neaparat asociata cu vilele luxoase sau palatele princiare. Propria casa poate deveni un spatiu elegant si somptuos daca alegi sa adaugi cateva elemente cu parfum regal.
 

Rosul, esential intr-o casa in stil regal


Rosul intr-o nuanta eleganta, cum este purpuriul, este un adaos cromatic esential intr-o casa ori incapere amenajata in stil regal. Aminteste-ti ca, in trecut, rosul era asociat cu bogatia si luxul, de aceea coreleaza-l cu materiale si imprimeuri, la randul lor, elegante.

Adauga draperii rosii, un fotoliu ori o sofa catifelata de culoarea purpurei, dar si un covor bogat, cu insertii aurii, delicate, pentru a completa decorul somptuos. In situatia in care vrei sa dai o nota contemporana locuintei cu parfum vintage-regal, alege sa imbini rosul cu o nuanta de gri.
 

Da stralucire casei tale


Un alt element care defineste stilul regal este stralucirea imprimata de obiectele aurite. Obiecte decorative, precum o oglinda vintage, pot capata stralucire regala fara a fi nevoie sa investesti intr-o piesa de arta scumpa: este suficient sa achizitionezi o vopsea aurita cu care sa pictezi rama oglinzii. Pentru a pastra bunul gust, plaseaza oglinza cu rama aurita pe un perete gol.

De efect ar putea fi si fotoliile elegante, cu manere aurite, sau tapetul pretios cu model stralucitor. Nu uita de luciul regal pe care il poti oferi stucaturii din casa ta (opteaza pentru un model discret, cum ar fi trasarea unei dungi aurii imediat dedesubtul acesteia).
 

Alege draperii groase si elegante


In trecut, cand incalzirea locuintelor de dimensiuni, adesea, exorbitante era deficitara, draperiile elegante, confectionate din materiale groase, erau de mare folos. In prezent, draperiile din materiale mai putin pretentioase reprezinta alegerea majoritatii - insa, pentru o casa amenajata in stil regal, draperiile din materiale precum catifeaua sunt esentiale. Opteaza pentru draperii lungi, pana in pamant, pentru a obtine efectul scontat.
 

Expune pozele vechi de familie


Intr-o resedinta princiara, tablourile si pozele de familie se afla la loc de cinste. Prin urmare, acestea nu ar trebui sa lipseasca nici dintr-o casa amenajata in stil regal.

Poti crea un loc special pentru a expune pozele vechi, alb-negru, incadrate de rame cu aspect elegant, confectionate din materiale ce amintesc de metalele pretioase. Nu ezita sa expui si poze recente pe care le poti transforma cu usurinta din fotografii color intr-unele alb-negru.

Nu in ultimul rand, scotoceste prin arhiva familiei tale, incercand sa faci rost de o poza cu adevarat veche (o fotografie cu un membru al familiei care a trait la inceputul anilor 1900, spre exemplu). Daca familia ta nu are astfel de aminitiri indepartate, te poti folosi de un artificiu cu efect similar: achizitioneaza de la un targ ori un magazin de antichitati o fotografie ori un tablou inramat de acest tip. In situatia in care gasesti o poza de dimensiuni generoase, o poti transforma intr-un punct focal pe un perete gol.

Foto: nskwood.net
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea