Amenajarea casei

#camera copii # sertare #copii #carti #hamac #dulap #rafturi #paturi supraetajate

Idei creative de amenajare a camerei copilului tau

Camera copilului este mult mai mult decat un spatiu in care micutul doarme si isi face lectiile. Dormitorul sau este un taram fantastic, al aventurii si al imaginatiei, unde pana si cele mai banale obiecte pot capata valente magice. Vrei sa contribui la dezvoltarea creativitatii copilului tau? Asigura-te ca ii amenajezi camera intr-un mod fantezist!

Ca parinte, ai in vedere functionalitatea obiectelor introduse in camera copilului tau, cat si siguranta pe care aceasta o ofera prichindelului. Pentru a fi pe aceeasi lungime de unda cu copilul tau, care percepe lumea intr-un mod complet diferit, amenajeaza-i camera cu mobilier si obiecte decorative care sa-i dezvolte inteligenta, imaginatia si creativitatea, fara a neglija aspectele practice.

Alege un pat supraetajat

Fie ca micutul tau isi imparte camera cu un fratior ori o surioara, fie ca iti doresti sa dispui de un spatiu in plus de dormit cand prichindelul are invitati care raman peste noapte, ideea unui pat supraetajat este mai inspirata decat ai putea crede.

Astfel, pe langa faptul ca ocupa mai putin spatiu decat unul clasic, o asemenea piesa de mobilier va fi cu siguranta pe placul celui mic, care va transforma imediat patul aflat la "etaj" in patul sau preferat, un loc caruia ii poate oferi valente fantastice dupa bunul plac.

Tot un pat supraetajat poate veni la pachet si cu solutii ingenioase de depozitare, incluzand sertare, rafturi si, in functie de model, chiar si un dulap.

Creeaza-i copilului un spatiu doar al lui

Pentru a se simti confortabil si in largul sau, copilul tau are nevoie de siguranta pe care i-o ofera un spatiu doar al lui. Acesta nici macar nu trebuie sa aiba dimensiunile generoase ale unei incaperi; poti recurge la solutii creative, care vor fi si pe placul prichindelului tau.

De pilda, ii poti amenaja copilului un spatiu doar al sau folosindu-te de piese de mobilier compacte, ca in imagine. Pune totul la indemana celui mic: un pat confortabil, jucarii si cartile sale preferate.


Mizeaza pe elemente de efect

O camera perfecta pentru copilul tau nu este neaparat o incapere intesata cu mobiler si obiecte decorative. Cata vreme elementele incluse in camera sa sunt bine alese, copilul tau se va bucura sa aiba mai mult spatiu pentru joaca si alte activitati placute.

In acest sens, ai putea sa recurgi la un element inedit, de efect, cum este hamacul, pe care copilul tau il poate utiliza ori de cate ori isi doreste sa se piarda in fascinanta lume a cartilor.


Sursa foto: Annie Schlechter
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea