Amenajarea casei

#idei de amenajare apartament #delimitare camere #amenajare apartament #apartament

Idei creative ca sa delimitezi mai eficient camerele foarte spatioase din apartamentul tau

De cele mai multe ori, proprietarii de locuinte cauta solutii pentru amenajarea incaperilor mici, pentru a optimiza spatiile inguste, precum holurile, baia sau bucataria, astfel incat sa se bucure mai mult de caminul lor. Exista, insa, si situatii in care un living sau un dormitor ofera mai mult spatiu decat este necesar, iar atunci intervine nevoia de a optimiza putin locuinta pentru a indeplini mai multe scopuri. Daca vrei sa ai un spatiu special de joaca pentru copil, o zona dedicata biroului tau de acasa sau, pur si simplu, un spatiu de relaxare trebuie sa faci unele modificari in locuinta. Partea cea mai buna este ca majoritatea dintre acestea nu vor necesita o echipa de zugravi si deranj in casa.

Idei creative ca sa delimitezi mai eficient camerele foarte spatioase din apartamentul tau:

1. Un paravan elegant pentru dormitorul tau

Exista destule cazuri in care dormitorul principal al unui apartament deserveste mai multor nevoi. Este folosit, in primul rand, ca o camera de odihna, insa, in functie de dimensiuni, poate fi ajustat si pe post de birou sau de zona dedicata patutului celui mic. Fara sa faci un efort foarte mare, atat logistic, cat si financiar, poti delimita elegant aceste doua zone din dormitor folosind un paravan decorativ. Va aduce un plus de intimitate, insa va schimba extrem de elegant infatisarea camerei tale.

2. Rafturi pentru plante

Daca iubesti natura si sa fii inconjurata de flori, o poti aduce in apartamentul tau intr-un mod extrem de practic. Foarte multi proprietari de apartamente, din dorinta unui spatiu mai mare in living sau bucatarie, au decis sa sparga peretele despartitor dintre camera si balcon, transformand totul intr-un spatiu unitar. Chiar si asa, nevoia unui spatiu care separa cele doua zone din casa devine necesara de la un timp, insa asta nu inseamna ca trebuie refacut un perete intreg la loc. Dimpotriva, o solutie practica si foarte aspectuoasa pentru apartamentul tau este sa montezi rafturi pentru plante, care sa delimiteze complet spatiul. Poti sa-ti alegi plante de interior pe placul tau si sa iti faci propria gradina verticala in casa. Plantele te vor ajuta sa te bucuri de un aer mai curat in apartament si vor schimba complet fata casei tale.

3. O etajera decorativa

De asemenea, mai exista solutia etajerelor decorative dedicate cartilor sau obiectelor personale, precum suveniruri sau fotografii. Daca vrei sa-ti faci o mica biblioteca in casa, aceasta idee iti va permite sa iti construiesti spatiul tau special de citit, insa datorita faptului ca este o etajera decorativa, adica deschisa pe ambele parti, va permite circulatia luminii in toata incaperea. Spatiul delimitat poate deveni rapid o zona de joaca pentru cel mic, iar rafturile pot fi folosite, de asemenea, pentru a depozita cutiile decorative cu jucariile copilului tau.

4. Un bar improvizat

Un blat elegant, doua scaune de bar inalte, un suport pentru sticle de vin, altul suspendat pentru pahare. Asa ar suna, pe scurt, ideea unui blat improvizat in living, acolo unde se afla inainte trecerea dintre sufragerie si balcon. Poti transforma acest spatiu intr-o zona de relaxare atunci cand prietenii vin la tine sau cand, pur si simplu, ai nevoie de o ora de deconectare totala dupa o zi lunga de munca.

Sursa foto: Pixabay

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea