Amenajarea casei

#culori dormitor #culori casa # vopsea pereti

Greseli in armonizarea culorilor dintr-o camera

Una dintre cele mai dificile sarcini in amenajarea unei camere o reprezinta armonizarea culorilor. Paletele de culori pentru pereti, cat si cele pentru obiectele de decor sunt atat de mari, incat devine frustrant sa alegi si sa incerci sa-ti imaginezi rezultatul final. Din acest motiv, greselile sunt des intalnite in combinatiile de culori dintr-o incapere.

Iata in continuare unele dintre cele mai mari greseli in armonizarea culorilor in designul interior:

1 Ce culori gasesti usor versus ce culori iti trebuie

Adesea, poate fi tentant sa alegi anumite culori pe care le tot vezi prin magazine. Este, insa, o greseala sa alegi in functie de ceea ce gasesti mai usor, in loc sa alegi in functie de nevoile tale.

Tine cont de factori esentiali precum:
 

  • amplasarea camerei in functie de punctele cardinale;
  • gradul de luminozitate;
  • functia indeplinita de acea incapere;
  • spatiul disponibil.


De cate ori te gandesti la o culoare, raporteaza-te la acesti factori vitali pentru a-ti da seama daca respectiva culoare din magazin este cu adevarat potrivita pentru casa ta.

2 Culori virtuale versus reale

Nu-ti vei putea da niciodata seama cu adevarat cum te simti intr-o camera in nuante de verde mar, galben si rosu daca te rezumi la reviste si cataloage. Mergi prin magazine pentru a vedea amenajari reale. Numai asa poti descoperi ca te simti extraordinar de bine, de exemplu, intr-un spatiu amenajat in alb-negru sau intr-o camera pe un fond neutru, cu mobila de culoarea lemnului natural.

Cand vrei sa asortezi nuanta de albastru din covor cu cea a draperiei sau cuvertura cu perdeaua, este extrem de important sa compari materialele fata in fata, in realitate. Adesea se arunca bani pe perne decorative care par sa se potriveasca perfect cu patul sau canapeaua. Daca nu ai cum sa le pui fata in fata, fotografiaza unul dintre obiecte cu zoom sau fa rost de o bucata de material din tesatura respectiva.

3 Aceeasi culoare sau prea multe culori

Este foarte dificil sa combini piese de mobilier si decoratiuni cu aceeasi culoare astfel incat sa obtii o armonie de nuante. In loc sa-ti asumi acest risc, poti opta pentru culori complementare . Astfel, in loc de o draperie , o cuvertura si doua veioze verzi, alege piese in rosu si verde sau verde si galben.

La extrema opusa este greseala de a folosi prea multe culori intr-o incapere. Paleta nu ar trebui sa depaseasca 3 culori pentru un singur spatiu amenajat.

Sursa foto: homehouse.net
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului