Amenajarea casei

#lumina #culori #casa #design #asortare #paleta

Cele mai dese greseli in alegerea culorilor pentru casa

In designul designul interior al locuintei tale, pe langa alegerea culorilor, este important sa tii cont si de arhitectura si stilul casei, mobilierul sau lumina care patrunde in locuinta in mod natural. Afla mai jos care sunt cele mai frecvente greseli in alegerea culorilor si cum sa le eviti!

1 Folosesti prea multe culori

In alegerea culorilor pentru locuinta ta, incearca sa nu folosesti prea multe nuante diferite. Alege o paleta de trei maximum cinci culori, fie o schema monocromatica cu mai multe tonuri de verde, fie cateva culori complementare care iti plac. Apoi, nu te abate de la aceasta schema coloristica, daca vrei un rezultat armonios si echilibrat.

2 Nu reusesti sa asortezi culorile

Indiferent de cat de mult te vei stradui, nu vei reusi niciodata sa asortezi perfect culorile a doua suprafete diferite. Atunci cand vrei sa asortezi un material de culori asemanatoare, vei observa ca nu poti sa obtii un rezultat "ca in reviste".

In schimb, fii atent la culorile care completeaza materialul in cauza sau care sunt in tonuri mai inchise sau mai deschise decat acesta.

3 Folosesti culorile nepotrivite

Anumite culori se potrivesc mai bine decat altele in unele camere ale locuintei tale. Asta nu inseamna ca nu poti folosi galben in dormitor, insa este posibil sa nu obtii efectul relaxant scontat.

Dormitorul este o incapere care, in mod ideal, emana o atmosfera odihnitoare si calma, astfel ca tonurile mai reci sunt binevenite. Pastreaza culorile calde si vibrante pentru bucatarie sau sufragerie.

4 Folosesti culori "sigure"

Evita sa alegi anumite culori, precum alb sau crem, doar pentru ca nu vei da gres cu ele si se potrivesc in orice incapere. De obicei, aceste culori sunt plictisitoare, fenomen are un impact puternic asupra atmosferei generale a locuintei tale. Alege culori care iti plac cu adevarat sau care te vor ajuta sa obtii decorul visat pentru casa ta.

5 Nu tii cont de lumina

Lumina joaca un rol esential in designul interior si trebuie sa tii cont de ea atunci cand alegi culorile. In timp ce unele culori personalizeaza locuinta si stimuleaza dinamica atmosferei generale, altele o pot dezavantaja, in functie de lumina folosita.

Iluminarea necesara variaza de la camera la camera, astfel ca in incaperile unde esti foarte activ (precum sufrageria) ai nevoie de multa lumina pe tot parcursul zilei, in timp ce in dormitor este necesara o lumina mai calda, difuza.


Sursa foto: //www.hgtv.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea