Amenajarea casei

#greseli #canapea #huse #material #tapiterie #sistem pliere

Greseli de evitat cand cumperi canapea noua

Canapeaua constituie o piesa de mobilier importanta si o investitie pe termen lung. De aceea, inainte sa o cumperi, trebuie sa verifici toate criteriile astfel incat sa nu existe regrete mai tarziu din cauza unui detaliu incomod.

Iata 5 greseli de evitat cand cumperi canapeaua:

1 Nu deschizi si testezi canapeaua

Cand cumperi o canapea, cere personalului magazinului sa-ti arate cum se deschide. Asaza-te pe ea pentru a vedea cat este de confortabila.

Exista canapele care au doar jumatate din sectiunea intinsa moale, iar cealalta jumatate este mult mai dura. Nu poti descoperi acest lucru decat daca te asezi, deoarece suprafata arata identic. Incearca sa inchizi canapeaua pentru a-ti da seama cat de manevrabil este sistemul de pliere.

2 Nu calculezi corect capacitatea

Gandeste-te foarte bine ce fel de canapea trebuie sa pui in camera amenajata. Este posibil ca o canapea de trei locuri sa nu fie suficient de incapatoare pentru nevoile tale curente. Ia in considerare si posibilitatea de a achizitiona un fotoliu sau cauta canapele modulare, care pot fi marite sau micsorate dupa nevoile personale.

3 Nu soliciti tapitarea suplimentara

In unele cazuri, se poate ca spatele canapelei sa aiba o finisare anosta, dintr-un material simplu. Exista posibilitatea, in unele cazuri, sa ceri o canapea pe comanda cu spatele tapitat in acelasi fel ca fata. O astfel de canapea poate fi pusa oriunde, in timp ce primul tip trebuie asezat neaparat pe un perete, pentru a masca partea inestetica.

4 Nu alegi cel mai bun material pentru canapea

Cand cumperi o canapea, de obicei ai de ales dintr-o paleta larga de materiale pentru tapiserie. Gandeste-te nu doar la ceea ce ti-ar placea, dar si la ceea ce este eficient pe termen lung.

De exemplu, s-ar putea sa te atraga ideea de piele, piele ecologica sau imitatie de piele gratie aspectului modern. Daca, insa, stai in fiecare seara la televizor, pielea poate fi un material rece, deloc confortabil, in special in sezonul rece.

5 Nu alegi o canapea pentru care exista modele diferite de huse

Unele magazine au canapele la care se pot vinde separat huse. Acestea sunt mai ieftine decat daca refaci tapiteria la un specialist si poti oricand sa schimbi aspectul canapelei tale.

Sursa foto: bjoku.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea