Amenajarea casei

#zen #gradina zen #gradina #nisip #amenajare

Gradina Zen

O este un refugiu spiritual care poate fi amplasat in orice spatiu si care poate varia de la o gradina foarte mare, pana la un colt din aceasta si chiar un aranjament in interiorul locuintei care sa nu fie intins decat un tablou.


Iata care sunt pasii pe care trebuie sa ii urmezi atunci cand doresti sa realizezi o gradina Zen :


Stabileste marimea


Inainte de a te apuca de treaba, decide-te de mare doresti sa fie si locul in care o vei amplasa. Asadar, gandeste-te daca vrei sa realizezi o gradina Zen in /" title=" AER "> aer liber sau daca vrei sa creezi una chiar in interiorul casei tale.


Creeaza o cutie cu rame


In cazul in care optezi pentru o gradina Zen de dimensiuni reduse sau una in interiorul casei, este absolut necesar sa construiesti o cutie cu margini de aproximativ 5 centimetri inaltime. In aceasta cutie, aseaza nisip sau/si pietrs pentru a crea baza gradinii Zen.


In principiu ai nevoie doar de o placa de lemn (poate fi din pal) si alte patru bucati egale pe care sa le montezi pe post de pereti.


Personalizeaza cutia


Dupa ce ai montat cutia, o poti lasa ca atare sau o poti personaliza dupa bunul plac. Decoreaz-o cu frunze uscate, leaga de jur imprejur o banda din satin sau picteaza-o in diferite modele si culori. Ai grija insa sa iei in considerare locul in care urmeaza sa instalezi gradina Zen si ca aceasta sa se muleze perfect pe peisaj.


Achizitioneaza accesoriile


Pentru a intregi gradina Zen, ai nevoie de pietris, nisip si pietre de diverse forme. Nisipul si pietrisul pot fi achizitionate de la magazinele pentru animale (nisip pentru pisici sau pentru acvariu), in timp ce pietrele le poti lua chiar din natura. Important este sa gasesti forma care te incanta.


De asemenea, pentru a crea o gradina Zen ai nevoie de o mini grebla (poate fi si una de jucarie, din seturile pentru copii) cu ajutorul careia sa construiesti acele vartejuri specifice gradinilor Zen.


Incepe amenajarea


Dupa ce ai adaugat nisipul si pietrisul, asigura-te ca acesta este nivelat, iar apoi adauga pietrele mari in locurile in care doresti. Poti schimba pozitionarea pietrelor ori de cate ori doresti.


Dupa ce ai asezat pietrele, fa cu ajutorul greblei modelul pe care il doresti. Poti incercui pietrele, poti face diverse serpuiri sau alte semne care te incanta. Poti schimba aceste modele ori de cate ori simti nevoia.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea