Amenajarea casei

#amenajare baie #baie

Ghid de cumparare al bateriilor de baie

Mobilier calitativ, o baie eleganta si bine dotata, spatii inteligente de depozitare, toate acestea pot sa paleasca daca bateria aleasa este una nepotrivita sau de o calitate inferioara. De aceea, am intocmit pentru tine un mic ghid ce include cele mai importante aspecte pe care trebuie sa le ai in vedere inainte de a porni la cumparaturi de baterii de baie.

 

Tipuri de baterii pentru baie

In baile moderne exista cel putin doua tipuri de baterii, in functie de ce fel de obiecte sanitare detii. Astfel, chiar daca rolul lor comun este de a furniza apa calda sau rece, designul lor este diferit.

  • Bateriilor pentru lavoar li se acorda o categorie speciala, deoarece acestea sunt de foarte multe feluri si modele, astfel incat sa existe bateria perfecta indiferent de tipul de lavoar.  
  • Bateria de dus se diferentiaza de cea pentru cada prin faptul ca aceasta din urma are o iesire suplimentare de apa prin care poate fi umpluta cada.
  • Bateria de bideu sau de pisoar este de asemenea o baterie ce se diferentiaza prin aspect de cele mentionate mai sus.

In ceea ce priveste sistemul de functionare, bateriile sunt de trei feluri, cele cu monocomanda, cele cu dubla comanda sau cele cu pornire automata. Acestea din urma sunt adesea folosite pentru baile cu trafic intens, precum cele publice, din restaurante sau din mall-uri. Astfel, in functie de ce ai nevoie, poti alege orice tip de baterii sanitare de la E-baie, astfel incat acestea sa se potriveasca intre ele si sa creeze un aspect unitar si armonios al baii.

Ce baterii sunt bune pentru lavoar?

Cu atatea baterii de lavoar pe piata, sa decizi in favoarea uneia poate parea misiune imposibila. Iata care este insa metoda cea mai simpla: bateria se cumpara in functie de lavoar, nu invers. Odata stabilit tipul de lavoar, forma lui si dimensiunea, vei putea sa incepi cautarile pentru bateria perfecta.

  • Bateria joasa, montata pe lavoar, este ideala in cazul in care ai optat pentru un lavoar simplu, asezat pe mobilier sau incastrat.
  • Daca ai ales un lavoar inalt, de tipul unui bol, poti opta pentru o baterie inalta, ce sa iti lase loc de miscare.
  • Din punct de vedere al tipului de montaj, poti alege pentru o baterie ce se instaleaza pe perete, langa lavoar sau chiar pe lavoar.

Odata ce ai stabilit detaliile tehnice, poti cauta ca bateria sa se potriveasca din punct de vedere al designului cu stilul intregii bai.

Avantajele unor baterii sanitare de calitate

Calitatea isi spune cuvantul si in cazul bateriilor pentru baie. Odata cu aceasta, bateria iti va oferi o multime de alte avantaje, ce tin de design atragator sau de utilitate.

  • Consum redus al cantitatii de apa.
  • O baterie calitativa se va misca usor si natural, fara sa prezinte blocaje in manevrare sau sa scoata sunete.
  • Fiind printre cele mai folosite obiecte din casa, acestea trebuie sa reziste utilizarii dese. Astfel, o baterie calitativa va rezista fara probleme ani la rand, spre deosebire de cele slab calitative ce necesita a fi schimbate la scurt timp dupa instalare.
  • Bateriile calitative sunt realizate din alama sanitara, ce are o proportie predominanta de cupru, una medie de zinc si alta mai mica de alte tipuri de materiale.

Cu siguranta acum iti va fi mult mai usor sa pornesti in cautarea bateriilor sanitare ideale, care sa indeplineasca toate criteriile ce tin de functionalitate, durabilitate si aspect!

Sursa foto: e-baie.ro

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Ce influenta are echinoctiul de toamna asupra noastra

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare