Amenajarea casei

#sifonier #dulap #rafturi #organizare #cutii #ordine #depozitare #umerase

Gata cu haosul din dulapul de haine: 4 pasi de organizare

Dezordinea din dulapul de haine este o realitate cruda pentru multi dintre noi, insa acest lucru nu inseamna ca haosul nu poate fi inlaturat cu succes pe termen lung. Ai nevoie doar de o organizare temeinica, prin care sa excluzi piesele de care nu ai nevoie in fiecare zi si sa le tii la indemana pe cele cu adevarat utile.

Un dulap ordonat iti poate oferi un confort psihic de fiecare data cand il deschizi, asa cum unul in care troneaza haosul iti poate strica buna dispozitie. Pune in aplicare urmatorii pasi de organizare a dulapului de haine si te vei bucura mereu de un sifonier practic si estetic.

1 Goleste fiecare raft in parte

Probabil te-ai obisnuit sa golesti tot dulapul de haine, sa pastrezi ce obisnuiesti sa porti intr-o anumita perioada si sa indesi restul hainelor intr-un colt intunecat. Nu este de mirare ca te mobilizezi greu sa faci ordine in sifonier, avand in vedere munca ingreunata la care te supui.

Mai eficient este sa golesti fiecare raft in parte. Lucrand "pe bucati" iti va fi mai usor sa te organizezi. Stabileste o ordine in care sa intervii, de pilda de la stanga la dreapta.

2 Triaza hainele in trei gramezi

Pe masura ce golesti fiecare raft, triaza continutul in trei gramezi: una a hainelor pe care le pastrezi, alta a celor pe care le poti dona si ultima a celor pe care le vei purta in alt anotimp.

3 Asaza hainele pe categorii

Ia gramada hainelor "de pastrat" si distribuie-le in locul potrivit. Pune pe umerase paltoanele, camasile si costumele elegante. Asaza bluzele pe straturi separate de pantaloni, fuste si rochii. Desemneaza cate un sertar separat pentru lenjeria intima, sosete, manusi si esarfe etc.

Daca nu ai sertare, poti folosi suporturi compartimentate din material textil (le gasesti in magazinele de specialitate) sau chiar cosuri din panza/paie. Asa le vei gasi usor de fiecare data si vei respecta locul lor cand le reintroduci in dulap.

4 Depoziteaza gramezile de haine ramase

Celelalte doua gramezi ramase trebuie sa-si gaseasca si ele un loc al lor. Impacheteaza hainele pe care ai decis sa le donezi in cutii si eticheteaza pachetele, astfel incat sa nu le desfaci de fiecare data cand le prezinti unui potential beneficiar. Cauta pe internet care sunt ONG-urile dispuse sa colecteze donatii in obiecte in zona ta de resedinta.

Hainele pentru alt sezon pot merge in alte unitati de depozitare din casa, pe care nu le accesezi in fiecare zi, deci vor ramane frumos ordonate pana vei avea nevoie din nou de ele!

Foto: hgtv.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Expertul Acasa.ro, Silvia Teodorescu, arhitect

Pune o intrebare