Amenajarea casei

#camera #spatiu #decor #amenajare #depozitare

Foloseste spatiul la maxim

Din cauza preturilor foarte mari de pe piata imobiliara si a cererii atat de ridicate exista o lipsa acuta de spatiu in orasele din Romania. Asa se face ca multi dintre noi locuim in apartamente mult mai mici decat am avea nevoie.

Desi amenajarea unui spatiu mic este o provocare, rezultatul obtinut trebuie sa imbine partea practica cu cea estetica. Nu trebuie uitata nici nota persoanala care difera de la personalitatea, nevoile si gusturile fiecaruia dintre noi.

Dar cum pentru toate exista o solutie, iata si cateva trucuri pentru a maximiza spatiul din locuinta.

1 Albul spatial

Intotdeauna culoarea alba a oferit o alta perspectiva spatiului. Este o culoare folosita mai mult in spitale, pentru ca ofera senzatia de curatenie. Dar trebuie depasite aceste idei preconcepute.

Daca locuinta ta este una cu o inaltime “obisnuita”, 2,6 metri, ca in toate blocurile “comuniste”, trebuie neaparat sa iti vopsesti tavanul alb. Daca vei colora tavanul vei avea senzatia continua ca “pica” tavanul pe tine.

De asemenea albul trebuie folosit si in baie, mai ales daca aceasta nu depaseste 6-7 metri patrati, asa cum se intampla in cele mai multe din cazuri.

Daca ambientul pe care vrei sa il creezi in locuinta ta este unul modern, atunci vei avea nevoie de mult alb. Exista mai multe tipuri de alb, alb electric, cu nuante de albastru in el, alb crem, asemanator cu untul, sau alb natural , asemanator cu laptele.

Modern este un interior complet alb, cu niste accente de culoare, prin piese de mobilier viu colorat si cu un design interesant.

2 Rafturile necesare

Incearca sa folosesti la maxim fiecare colt din casa ta. O casa cu un spatiu inteligent folosit va arata mult mai bine decat o casa spatioasa amenajata necorespunzator. Fiecare colt poate fi valorificat fie prin polite, fie prin corpuri de depozitare.

Cauta ca mobila ta sa fie intr-un finisaj calm, placut si linistitor. Furnirul de stejar sau de fag este deschis si poate fi folosit in orice combinatie, la fel ca si palul alb.

Incearca sa eviti finisajele de mobilier lucioase. Aceastea atrag foarte usor privirile, micsorand spatiul.

3 Oglinda magica

Nu te teme sa folosesti oglinzi in amenajarea pe care o planuiesti, mai ales daca dispui de un spatiu restrans . Foloseste oglinzile sa maresti spatile inguste. Pune pe hol un perete intreg din oglinda. Este usor de montat si de intretinut.

Pentru un interior modern, oglinzile tale vor fi fara rama si lipite cu silicon direct de perete, in asa fel in cat nu vor mai exista fire pentru agatarea lor.

4 Cutia incapatoare

Organizarea spatiului a devenit din ce in ce mai importanta pentru specialistii din domeniu amenajarilor interioare in ultimul timp. Asa se face ca acum poti gasi pe piata o gama foarte variata de cutii pentru depozitare.

De la cutii pentru CD-uri si DVD-uri pana la cutii pentru haine, scule si chiar produse chimice. Cutiile pot fi nota personala de care are nevoie ambientul tau. Acestea pot fi intr-o culoare electrica sau o textura aparte, piele, doc sau carton.

Afla mai multe sfaturi utile:

 

Pentru sfaturi utile, tendinte in design si solutii practice pentru locuinta ta, aboneaza-te la Newsletterul Casa si Gradina.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea