Amenajarea casei

#autocolante #decoratiuni handmade #tapet autocolant #mobila autocolant

Foloseste inteligent resturile de hartie autocolanta

Dupa ce terminam renovarile in casa, adesea ramanem cu materiale nefolosite. Cate putin din fiecare. Nu trebuie nicidecum sa le aruncam. Resturile de tapet, spre exemplu, pot fi transformate in adevarate decoruri extrem de interesante si foarte ieftine. Totul este sa ne folosim imaginatia.

 

Decor de perete


Poti folosi resturile de tapet pentru a schimba aspectul peretilor monotoni dintr-o incapere. Fragmentele de hartie autocolanta pot fi fixate pe zid astfel incat sa simuleze un tablou urias.

Daca ti se pare mult prea ostentativ, te poti juca cu resturi de tapet pe care sa le prinzi intr-o rama foto. Acestea pot fi inlaturate sau inlocuite in orice clipa, deindata ce te-ai plictisit de acest decor handmade.



Daca ai ramas cu o multime de petice diferite de tapet, ia in calcul si crearea unui perete mozaic hazliu. Un astfel de proiect ingenios va arata excelent mai ales in camera copiilor.

Regula de baza este ca toate resturile de tapet sa fie combinate armonios, nefacand rabat de la asortarea culorilor, a modelelor sau a texturilor. Incearca sa realizezi forme geometrice sau asaza-le in benzi drepte, de jos pana sus in tavan.

Renovarea mobilierului



Poti schimba aspectul unui dulap folosind cateva resturi de hartie autocolanta. Tot ce trebuie sa faci este sa o lipesti pe peretele din spate. Un alt mod de a da un aspect nou mobilierului este de a-l inveli pur si simplu in aceste bucati de hartie colorata. Poate fi vorba despre suprafata unei mese sau cea a dulapiorului in care copiii isi pastreaza jucariile.



Resturi de tapet pot fi folosite si pentru a decora tablia patului din dormitor.


Decorarea camerei celor mici



Cea mai buna utilizare a deseurilor de hartie autocolanta sau a celor de tapet este pentru decorarea camerei copilului. Poti decupa siluete de animale sau de cifre ori de copaci, sau poti crea din resturi colorate o harta a lumii cat un perete intreg. Copiii vor aprecia aceasta idee ingenioasa, iar tehnica poate fi folosita si pentru a masca zonele deteriorate sau murdare.

Accesorii



Resturile de tapet sau de hartie adeziva pot fi, de asemenea, folosite pentru a decora diverse accesorii, de la rame foto, usi, coperti de carte, tavi, cutii, abajururi, pana la ceasuri de perete sau chiar trepte din lemn!

Sursa foto: interiorholic.com, ofdesign.net

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Ce influenta are echinoctiul de toamna asupra noastra

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea