Amenajarea casei

#aer conditionat #caldura #filtre

Foloseste corect aparatul de aer conditionat

Medicii avertizeaza ca, folosit necorespunzator, un aparat de aer conditionat poate provoca paralizie faciala si nevraligii manifestate prin dureri de cap sau de maxilare. De altfel, datele statistice arata ca, pe timpul verii, numarul persoanelor care se imbolnavesc de infectii virale creste simtitor. Iata cateva sfaturi pentru a nu-ti pune sanatatea in pericol atunci cand folosesti aparatul de aer conditionat:



15 minute, la intervale de doua ore


Medicii recoamanda ca aparatele de aer conditionat sa nu functioneze mai mult de 15 minute la interval de doua ore.

Pentru ca acesta sa nu dea dureri de cap este foarte important ca jetul de aer sa nu fie indreptat spre tine. Aerul nu trebuie sa bata catre canapele, fotolii sau pat. Specialistii recomanda ca acesta sa fie indreptat spre tavan. In plus, este bine sa eviti sa folosesti debite mari ale jetului de aer.
In caz contrar, ascest lucru poate favoriza o serie de simptome, precum durere in gat, nas infundat si durere de cap.


Atentie la filtre


O parte din microbii care cauzeaza infectii respiratorii se pot raspandi in incaperi prin intermediul filtrelor aparatelor de aer conditionat. De aceea, este foarte important sa intretii aceste aparate sis a cureti periodic filtrele, potrivit instructiunilor de utilizare.

Bacteria Legionella pneumophilla se raspandeste de regula prin intermediul aparatelor de aer conditionat iar aceasta favorizeaza instalarea legionelozei, o forma atipica de pneumonie.

Boala se manifesta prin cefalee, dureri musculare si abdominale, diaree, febra usoara, tuse uscata si senzatie de rau general.

De asemenea, filtrele pot raspandi in aer virusuri care produc conjunctivite virale si diferiti alergeni responsabili de exacerbarea episoadelor de rinita alergica si crizelor de astm.


Mentine o temperatura ideala


O alta recomandare este sa eviti sa treci brusc de la temperatura calda la rece. Temperatura ideala la care ar trebui fixat aparatul de aer conditionat este de 22 de grade Celsius.

Trecerea brusca de la temperaturi foarte ridicate la unele scazute poate favoriza aparitia simptomelor de raceala.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului