Amenajarea casei

#feng shui in living #living feng shui #feng shui #amenajare feng shui #sfaturi feng shui

Feng Shui pentru un living perfect! Reguli simple de care sa tii cont

Livingul este locul in care orice persoana isi doreste sa se simta comod. De aceea aceasta incapere din casa trebuie sa fie primitoare, intima si ordonata. Daca iti doresti sa ai un astfel de living trebuie sa tii cont de cateva reguli simple, din Feng Shui.

Alege culorile potrivite

Vopseste peretii in culori neutre penrtu a da un plus de confort camerei si adauga pete de culoare sau vopseste un singur perete in nuante de rosu.

Nuantele de maro deschis si galben ofera senzatia de liniste si confort, iar albul sporeste creativitatea. Acestea pot fi foarte usor asortate cu alte culori calde precum rosu, portocaliu sau violet. Este indicat sa eviti culorile reci precum verde, albastru dar si negrul.

Pozitionarea mobilierului

Potrivit artei Feng Shui, livingul nu trebuie sa fie nici foarte spatios, dar nici inghesuit. Asadar, in functie de dimensiunile acestuia poti opta pentru un mobilier masiv, sau din contra pentru unul care sa fie palacut vederii, dar util, in acelasi timp.

Canapeaua este piesa de rezistenta din orice living. Asaza aceasta piesa de mobilier, fixata de unul dintre pereti si nu in mijlocul incaperii. In acest fel, canapeaua iti va da senzatia de protectie si intimitate. Fotoliile si taburetele trebuie orientate catre fereastra.

In acelasi timp, masuta de cafea trebuie sa fie una cu aspect primitor, confectionata din lemn natural. Acest material atrage energiile pozitive. Asigura-te ca ai in permanenta pe masa, plante naturale in ghiveci, sau taiate.

Ascunde televizorul si aparatele electonice

Conform tehnicilor Feng Shui, aparatura electronica (televizor, calculator, laptop, etc) trebuie ascunsa in dulapuri. Opteaza pentru un televizor incorporat si inchide usile dulapului ori de cate ori nu il folosesti.

In acest fel, energiile negative, sunt tinute la distanta.

Plantele nu trebuie sa lipseasca

Plantele naturale nu trebuie sa lipseasca din decorul livingului. Decoreaza incaperea cu flori in ghiveci, de diferite dimensiuni, astfel incat sa se incadreze perfect in peisaj. Nu ezita sa aduci in living flori proaspete, taiate, pe care sa le tii in vaza, sau aranjamente florale.

Obiecte decorative ce nu trebuie sa-ti lipseasca

In living este indicat sa pozitionezi o oglinda, care sa ofere senzatia de spatiu si lumina. Pozitioneaza insa oglinda astfel incat in aceasta sa se reflecte fereastra si nu usa sau un perete.

Peretii pot fi decorati cu tablouri, care sa dea o stare de bine, Poate fi un portret de familie, un peisaj sau animale fericite. Trebuie evitate tablourile in care apar persoane sau animale suparate ori agresive.

Covorul, perdele si draperii, de preferat din materiale naturale, nu trebuie sa lipseasca din incapere.

Mentine ordinea

Livingul trebuie sa fie in permanenta liber si curat, ca energiile pozitive sa poata circula in locuinta. Asadar, mentine in permanenta ordinea si curatenia si nu lasa lucrurile imprastiate, chiar daca este vorba despre jucariile copilului.

Conform regulilor Feng Shui, livingul nu trebuie sa arate incarcat, ci aerisit.

Sursa foto: decoist.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea