Amenajarea casei

#feng shui #feng shui casa #elemente feng shui #feng shui 2012

Feng Shui 2012 pentru casa

In cultura chineza, 2012 este anul Dragonului care incepe de Lup Chun. Lup Chun este prima zi a primavarii. In acest an, Lup Chun este pe data de 4 februarie. Cu aceata ocazie, 9 stele zburatoare care ocupa noua locuri diferite isi vor schimba locatia din aceasta zi.

In functie de pozitia acestor stele zburatoare sunt trasate si regulilele generale de feng shui pentru anul 2012 si modul in care sa iti amenajezi locuinta in functie de aceste stele.
 

Partea de est a casei


Steaua zburatoare cu numarul 4 va zbura catre Est in anul 2012. Aceasta stea guverneaza educatia, examenele si promovarea. Pe harta Bagua in cultura feng shui, estul reprezinta reprezinta cel mai mare fiu si barbatii intre 30 si 45 de ani. Mai semnifica si semnul zodiacal al Iepurelui.

Daca tii cont de regulie feng shui, este astfel indicat sa muti biroul in partea de este a casei. Si locul in care inveta copilul tau trebuie mutat tot in partea de est a casei. Pentru noroc, poti decora locuinta cu plante verzi. Evita insa decoratiunile din metal sau de culoare alba, gri , argintiu si auriu.
 

Partea de vest a casei


Steaua zburatoare cu numarul 8 este cea mai norocoasa stea, iar in anul 2012 este localizata in partea de vest. Este steaua bogatiei, care aduce noroc, bani si prosperitate. Daca usa principala a locuintei tale se afla in partea de vest, vei avea numai de castigat in anul 2012. Pe harta Bagua, vestul este reprezentat de femeile tinere si de semnul zodiacal al cocosului.

Aceasta stea apartine elementelor pamantului din feng shui, in timp ce regiunea de vest apartine metalului. Pentru a avea noroc in acest an, decoreaza casa cu monede chinezesti si introdu in locuinta element de decor si culori care sa apartina elementelor pamant si foc. Evita insa elementele din metal.
 

Partea de sud a casei


Steaua zburatoare cu numarul 1 este legata de educatie, statut oficial, prosperitate si relatii. Este benefica pentru afaceri si cariera. In harta Bagua este reprezentata de femeile de varsta mijlocie si de semnul zodiacal al calului. Daca usa casei tale este localizata in partea de sud, afacerile si cariera ta vor avea de castigat in acest an.

Aceasta stea apartine elementului apa. Pentru decorarea casei, poti introduce elemente de apa si metal in partea de sud a locuintei. Decoratiunile de culoare albastra, neagra, gri sau alb sunt alegeri potrivite pentru amenajarea colturilor sudice ale locuintei.

Evita insa elementele din lemn si decoratiunile de culoare maro sau verde, dar si plantele verzi inalte.
 

Partea de nord a casei


Steaua zburatoare cu numarul 2 este steaua care guverneaza bolile, afectiunile si problemele de sanatate. In harta Bagua este reprezentata de al doilea fiu si de semnul zodiacal al Sobolan. Pentru a aduce norocul in locuinta ta este indicat sa introduci elemente de foc in zona de nord a casei.

Decoreaza casa cu monede chinezesti si limiteaza celelalte decoratiuni, precum obiectele din cristal. De asemenea, poti decora cu o serie de noua obiecte, precum noua lumanari sau monede. Plantele luxuriante si florile frumos colorate ofera energie spatiului tau, astfel ca este important sa le folosesti in partea de nord a locuintei.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului