Amenajarea casei

#decorare casa #amenajare casa # design casa #fatada neagra

Fatada neagra in decorarea casei: mister si eleganta

Fatada unei case este importanta pentru a atrage privirea trecatorilor si conteaza foarte putin in a determina starea de spirit a persoanelor care locuiesc acolo. Se poate ca acestea sa vada fadata casei doar o data pe zi, atunci cand se intorc de la munca, de aceea nu este atat de important pentru ei. Insa, curiosii de pe strada ar putea fi atrasi de locuintele colorate intr-un mod interesant.


Negrul, ignorat pentru culorile vii

De cele mai multe ori, oamenii aleg sa-si decoreze casa in culori vii, cat mai vibrante, care sa faca locuinta sa para luminoasa si primitoare. Dar, la o privirea mai atenta, poti observa ca toate culorile au ceva deosebit. Acelasi lucru se poate spune si despre nonculoarea negru, pe nedrept ignorata in decorarea exterioara a casei.


Negrul, culoarea misterului

Desi negrul este cea mai inchisa nuanta din paleta de culori, nu transmite neaparat vibratii negative. O casa cu fatata neagra va arata misterioasa si impunatoare, atragand, fara indoiala, atentia trecatorilor. Desigur, este important si modul de constructie al casei, pentru a obtine rezultate surprinzatoare.


Fatada neagra schimba aspectul zonei

De asemenea, in decorarea exterioara a casei in nonculoarea negru este important sa tii cont si de peisajul din zona.

De exemplu, o casa care are fatada neagra si este situata intr-un loc pustiu e mai putin primitoare decat o casa cu fatada alba sau decorata intr-o culoare deschisa.



In schimb, daca locuinta este situata intr-o zona populata, in care sunt construite multe case, fatada neagra va face ca imobilul sa se diferentieze de restul cladirilor. Mai mult decat atat, sunt anumite stiluri arhitecturale care se pliaza mult mai bine pe tonurile inchise.



Casele construite in stil modern arata mult mai chic daca au fatade negre si acest lucru se datoreaza, in mare parte, folosirii unor ferestre de mari dimensiuni.



O casa cu o fatada neagra are o alura misterioasa, iar ferestrele mari reprezinta pata de culoare care sa echilibreze designul.

Sursa foto: digsdigs.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului