Amenajarea casei

#casa #amenajari interioare #amenajare casa #fatada casa

Fatada casei, prima impresie a locuintei tale

Fatada casei poate fi modernizata prin cateva schimbari simple, care te costa mai putin decat in cazul unei renovari complete. Prima impresie a locuintei tale este strans legata de fatada. Cu accesoriile potrivite, casa ta va fi mai luminoasa si mai primitoare.

Opteaza pentru simetrie la intrarea in locuinta

O modalitate de a obtine un aspect coerent si placut este sa mizezi pe simetrie. Intrarea in locuinta este primul loc in care poti folosi simetria pentru a-ti decora casa. Obiectele asezate simetric sunt placute la vedere si simplu de asezat. De exemplu, doua felinare sofisticate, din fier forjat, asezate de-o parte si de alta a usii de la intrare, creeaza un aspect placut si fac fatada casei mai primitoare. Alte simetrii pot fi obtinute alegand un model de usa cu linii simetrice in dreapta si in stanga sau daca asezi in cele doua parti, la intrare, doua urne cu ghivece de flori.

Schimba accesoriile din fatada casei

Accesorii marunte, cum este numarul casei, pot juca un rol important in aspectul general al fatadei. Daca ai corpuri vechi de iluminat exterior, o placuta ruginita cu numarul casei, o cutie postala stramba, o sonerie stricata, schimba-le cu unele moderne, atractive si rezistente la intemperii. Intrarea va arata mai proaspat si va fi mai primitoare.

Foloseste corpuri de iluminat exterior

Investeste in cateva corpuri de iluminat, cu consum redus de energie sau in corpuri ecologice, pentru a pune in valoare zona din fata intrarii. De exemplu, se poate decora aleea care duce la intrare si, in acelasi timp, se indeplineste si functia practica, de siguranta pe intuneric. Exista mai multe produse pe piata care nu costa mult si cu ajutorul carora poti personaliza spatiul din fata casei. Fixeaza-le in pamant sau prinde becurile in copaci.

Construieste o minigradina la intrarea in casa

Investeste in cateva ghivece cu flori si plante cu frunze decorative pentru a decora fatada casei. La intrare, poti opta pentru un design asimetric, care are un aspect mai natural. O planta agatatoare poate sa puna in valoare usa de la intrare, in timp ce ghivecele cu flori decoreaza treptele casei. Nu uita sa fixezi si cateva ghivecele la ferestrele de la fatada. Prinde-le bine in pervaz pentru a nu exista riscul de alunecare.

Construieste o alee noua

Curata pamantul din fata casei si construieste o noua alee din materiale naturale: nisip, piatra, caramida etc. Fa o alee simpla, cu un aspect curat, minimalist. Poti pune pietre plate fixate in pamant sau poti alege dale de exterior pentru o alee compacta, in ton cu nuantele casei.

Investeste intr-o usa de intrare

O usa de exterior constituie o investitie importanta, insa este si piesa centrala a fatadei casei. Usile moderne de exterior indeplinesc cu succes un dublu rol, cel de siguranta si cel estetic. Se poate monta chiar o usa cu ferestre care lasa lumina sa treaca, asigurand, in acelasi timp, intimitatea spatiului interior. O usa de exterior din stejar triplustratificat poate costa 9000 lei.

Foto: simplicikey.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului