Pat metalic
Elementele metalice pot fi integrate cu succes in diverse stiluri de amenajare, precum vintage, modern, contemporan si chiar romantic. Poti alege un pat metalic in combinatie cu lemn, deoarece se pliaza usor pe diverse stiluri de amenajare. Indiferent de nuanta pentru care optezi, aceasta va capata diverse reflexe, datorita faptului ca este vorba despre o suprafata lucioasa.
Materiale textile cu insertii
O idee interesanta este sa utilizezi perne, perdele sau draperii cu insertii metalice. Acestea au rolul de a accentua zonele in care sunt amplasate. Depinde de preferintele tale daca alegi o singura nuanta metalica sau mai multe, dar se recomanda sa exista una dominanta, pentru a nu incarca din punct de vedere vizual spatiul.
Dulapuri cu detalii metalice
Pentru a crea un aspect unitar, ia in calcul dulapuri care au elemente metalice. Este indicat ca detaliile de pe dulapuri sa se completeze in mod armonios cu cele de pe corpurile de iluminat si/sau cu galeriile de la perdele.
Masa si suporturi
Masa si suporturile din metal contribuie la amplificarea luminozitatii din camere si ofera un plus de rafinament. In functie de preferintele tale, poti incorpora metale in nuante reci, cum sunt cele ale argintului, otelului, nichelului. Sau, din contra, daca preferi culorile calde, poti opta pentru cele de cupru, bronz, alama.
Obiecte decorative
Acestea, cum sunt, de pilda, vazele, oglinzile, ramele foto, ceasurile de perete, cuierele, ramele tablourilor, pot fi in nuante metalice asemanatoare cu cele din restul casei sau poti opta pentru unele indraznete. Albastrul, verdele, rosul, oranjul sau violetul sunt idei de nuante vibrante, tot metalizate, care pot oferi locuintei un plus de farmec.
Corpuri de iluminat
In cazul acestora, poti alege nuante metalice care sa le contrasteze pe cele ale mobilierului. Este important sa pastrezi un echilibru intre elementele metalice ale corpurilor de iluminat si ale celorlalte piese decorative.
Electrocasnicele
Pentru bucătărie, elementele metalice pot fi reprezentate de către aparatele electrocasnice. Ține cont și de culorile pe care le alegi pentru pereți. Dacă acestea sunt calde (nuanțe de galben, ocru, portocaliu, roșu), utilizează electrocasnice aurii, de alamă, din cupru sau altele din aceste game.
În cazul în care pereții bucătăriei sunt în nuanțe reci (derivate din albastru, verde, violet), alege electrocasnice gri, argintii, de nuanța fontei, a oțelului. Pentru bucătăriile pentru care ai folosit culori neutre (pale, din gama cremului sau a bejului), sau contrastul alb-negru, poți opta pentru electrocasnice în ce nuanțe dorești.
Recomandari generale
Iti oferim cateva sugestii care te pot ghida in procesul amenajarii. Iata de ce este indicat sa tii cont atunci cand decorarea este axata in jurul elementelor metalice:
● Diversifica texturile cat poti de mult. Este important sa atenuezi impactul metalelor cu cel al unor materiale ce au texturi diferite. Impreuna vor putea oferi locuintei un aspect echilibrat;
● Pentru a crea un aspect original, combina diferite finisaje de natura metalica. Unele dintre suprafetele pentru care poti opta sunt cele cu luciul ca de oglinda, antichizat, satinat sau cu efecte precum lovitura de ciocan sau perierea.
● Chiar dacă alegi să folosești mai multe nuanțe metalice, indiferent de finisajul pe care îl au, una dintre acestea trebuie să fie dominantă și, de preferat, două să se utilizeze ca accente. Este indicat ca restul să fie în proporții foarte reduse.
Investeste in obiecte create din materiale de calitate inalta si creeaza-ti ambianta pe care o doresti in cadrul locuintei tale!
FOTO: pexels.com
Advertorial