Amenajarea casei

#faianta rotunda baie #faianta rotunda #faianta baie #decorare baie #faianta

Faianta rotunda, noul trend in decorarea bailor!

Cea mai noua tendinta in decorarea bailor este faianta rotunda. Faianta rotunda este o placa de ceramica sau portelan de dimensiune mica care va atrage toate privirile in baie, bucatarie sau in orice alt loc din casa te decizi sa o folosesti.

 

Faianta rotunda devine tot mai populara tocmai pentru efectul estetic deosebit pe care il da incaperii. Un alt avantaj al faiantei rotunde este acela ca se intretine usor si este rezistenta chiar si in spatiile unde e extrem de multa umezeala.

Aceasta faianta versatila se gaseste atat in varianta traditionala de ceramica, cat si de portelan, dar o mai poti gasi si din materiale mai putin obisnuite, precum sticla sau metalul. Mai nou, s-ar putea sa observi faianta rotunda in cele mai populare cafenele si in cele mai tari baruri din oras, tocmai pentru ca arata atat de surprinzator si permite realizarea unor modele speciale.

Cat priveste aplicarea faiantei rotunde, nu te speria, pentru ca nu trebuie aplicata bucata cu bucata. Faianta rotunda se poate procura si lipita deja in suporturi speciale, iar aceste suporturi trebuie doar aplicate cu adezivul special pe suprafata ce urmeaza sa fie imbracata in faianta.

Faianta rotunda nu este insa o noutate printre materialele de decorare. Aceasta faianta, in special cea hexagonala, a fost foarte populara la inceputul secolului XX. De aceea, s-ar putea sa vezi faianta rotunda in casele istorice vechi, ori acolo unde locatarii incearca sa dea un aspect vintage decorului.

Cu toate acestea, faianta rotunda nu se potriveste doar acolo unde se incearca adoptarea unui stil retro. Faianta rotunda, intr-o singura culoare, te va ajuta sa dai un aer curat si minimalist incaperii. Daca vrei un decor mai complex, alege faianta in diferite culori si aranjeaza piesele pentru a forma un model interesant. Faianta rotunda este acel element de decor care ii va face pe cei care iti calca pragul casei sa creada ca ai investit o suma considerabila in decorarea baii dupa ultimele tendinte.

Faianta rotunda este fara indoiala extrem de versatila. Iata cateva baii in care a fost folosita si cat de spectaculos arata.

Model alb-negru cu flori

Foloseste faianta rotunda pentru a face un model interesant pe podeaua din baie, asa cum sunt aceste floricele in alb si negru. Restul mobilierului din baie va trebuie sa fie alb pentru a nu incarca foarte mult decorul.

Placi de marimi diferite

Faianta rotunda in diferite marimi, lipita pe peretii din baie, adauga o textura interesanta decorului.

Faianta rotunda si vopsea

Daca vrei sa dai un aer simplu decorului din baie, poti sa intercalezi bucati de faianta rotunda cu vopsea in aceeasi culoare.

Inspiratie din frumuseatea oceanului

Cand vrei sa te simti acasa ca intr-o casuta de vacanta de pe plaja, gandeste-te sa iti reamenajezi baia cu faianta rotunda intr-un model inspirat din frumusetea unui ocean.

Clasic si contemporan

 

Stilul clasic se va imbina perfect cu cel contemporan, cand alegi pentru baie faianta rotunda alba. Aspectul pe care il da baii acest model de faianta este cu adevarat spectaculos.

Sursa foto: freshome.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Ce influenta are echinoctiul de toamna asupra noastra

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea