Amenajarea casei

#cosmetice #chiuveta #dezumidificator #solutie #chimicale #ventilator

Elimina pentru totdeauna mucegaiul din baie!

Nimanui nu ii place sa gaseasca mucegai in baie, insa stiai ca acesta iti afecteaza sanatatea in mod direct? Mucegaiul irita ochii si gura, cauzeaza dureri de cap, ameteala si oboseala, iar aceste efecte sunt mult mai severe la copii si batrani. Urmeaza sfaturile de mai jos si vei beneficia in permanenta de o baie fara mucegai!

Instaleaza un ventilator

Aburii si apa calda (care curge in baie) creeaza mediul propice pentru aparitia mucegaiului. Chiar daca mucegaiul este prezent atat in exteriorul, cat si in interiorul casei, devine activ doar atunci cand nivelul de umezeala creste. In astfel de situatii, sporii de mucegai patrund in crapaturile din baie.

Pentru a mentine baia uscata, este bine sa instalezi un dezumidificator sau un mini-ventilator pe care sa il pornesti de fiecare data cand faci dus. De asemenea, cand nu folosesti baia, tine usa deschisa si da drumul la caldura, astfel incat toti peretii sa ramana uscati.

Desfunda tevile

Daca tevile din baie sunt astupate si apa nu mai este bine drenata, ea se evapora in aer si va favoriza, astfel, aparitia mucegaiului. Foloseste o solutie pe baza de clor care sa le desfunde si sa dizolve sedimentele depozitate.

Depoziteaza cosmeticele intr-un dulapior

Sapunurile, gelurile de dus si sampoanele sunt produse pe care le folosesti zilnic pentru ingrijriea corporala, insa acestea sunt si un mediu propice pentru dezvoltarea mucegaiului.

Cu cat ai mai multe astfel de produse care sunt depozitate pe marginea cazii sau pe polita de la chiuveta, cu atat umezeala va persista in aer.

Pentru a preveni aparitia mucegaiului, depoziteaza toate produsele cosmetice pe care le folosesti in baie intr-un dulapior special, bine inchis.

Foloseste produse de curatare delicate

Saptamanal, este recomandat sa cureti foarte bine baia si sa indepartezi umezeala si mizeria. Insista pe zonele in care se acumuleaza apa, precum colturile dusului si polita de la chiuveta. Pentru a indeparta mizeria, foloseste periute de dinti mai vechi, pe care sa le inmoi intr-o solutie din apa si clor. Dupa ce clatesti bine baia, sterge cu o carpa uscata si curata.

Ai grija insa sa nu amesteci niciodata clorul cu alte substante, deoarece se pot produce gaze toxice. De altfel, este bine sa eviti folosirea de chimicale care sunt daunatoare pentru organismul uman si care pot deteriora aspectul suprafetelor din baie, mai susceptibile mucegaiului in aceasta forma.


Sursa foto: www.buzzle.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea