Amenajarea casei

#decorarea casei #feng shui #lemn #amenajarea casei #foc #apa

Elementele Feng Shui si culorile specifice

Potrivit filosofiei Feng Shui, orice obiect sau element prezent intr-un spatiu interior are o anumita energie pe care o transmite persoanelor din jur. Energia unui obiect, denumita „qi” se afla in legatura directa cu toate elementele unui spatiu - foc, pamant, metal , apa si lemn. Interactiunea dintre aceste cinci elemente este folosita pentru a spori qi-ul pozitiv si a corecta qi-ul negativ.

Fiecare element Feng Shui este reprezentat de anumite culori. Atunci cand iti decorezi casa este bine sa incerci sa mentii un echilibru folosind obiecte reprezentative pentru cele cinci elemente Feng Shui . Insa, atunci cand nu putem folosi chiar elementul insusi, sub o forma activa, putem apela la o culoare asociata. Iata care sunt culorile reprezentative pentru fiecare element Feng Shui:


1 Focul


Focul este elementul Feng Shui al sudului reprezentat de culorile elementului rosu, portocaliu, violet, roz, galben intens.

Focul este folosit pentru remedierea relatiei dintre lemn si pamant.

Dintre cele elementele, focul contine cea mai mare concentratie de yang. El reprezinta pasiunea si actiunea, activitatea si miscarea rapida.


2 Pamantul


Pamantul este elementul Feng Shui pentru centru, nord-est si sud-vest si este reprezentat de culorile galben deschis, bej, maro deschis.

Este un simbol al stabilitatii, al increderii si al sigurantei si poate fi reprezentat prin pietre, ceramica, diferite obiecte de culoare maro sau galben.


3 Metalul


Metalul este elementul Feng Shui corespunzator zonei de vest si nord-vest, reprezentat de alb si gri.
Este simbolul concentrarii si flexibilitatii si poate fi reprezentat de obiecte din otel, alama, argint, aur, cupru, bronz, fier forjat.


4 Apa


Apa, reprezentata de culorile alb, albastru si negru, este corespunzatoare zonei de nord a casei.

Este simbolul sensibilitatii si al emotiilor si poate fi reprezentat atat prin acvarii sau fantani decorative, dar si prin diverse decoratiuni si tablori in culorile reprezentative.
 

5 Lemnul


Lemnul este elementul corespunzator estului si sud-estului si este reprezentat de maro si verde.

Este un simbol al cresterii si al progresului si poate fi reprezentat printr-o planta, un arbust sau prin obiecte de culoare verde.

Este bine sa stii ca mobila din lemn nu este reprezentiva pentru acest element deoarece nu este vorba de ceva viu.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului