Amenajarea casei

#design interior #efect calmant #amenajarea casei

Elemente de design cu un efect calmant

Transforma-ti casa intr-o oaza de liniste cu cateva obiecte simple. De la culori la parfumuri, unele elemente de design au un efect cu adevarat calmant, pentru cei mari si cei mici deopotriva.

Iata cateva astfel de elemente cu ajutorul carora poti obtine un efect calmant in spatiul interior al locuintei tale:


Lemn combinat cu plante

O modalitate de a crea un interior calm si primitor este sa folosesti lemnul natural in combinatie cu plante. Amenajeaza o camera in tonuri de bej si maro pentru a obtine un aspect clasic, intim si relaxant. Adauga ghivece cu plante de interior pentru a realiza legatura cu natura.

O astfel de combinatie este nepretentioasa si foarte relaxanta gratie celor doua culori naturale. Pentru un plus de efect, foloseste lumina naturala, in special in incaperile orientate spre sud.


Contraste cromatice: albastru si galben

Unele contraste cromatice au un efect relaxant in loc sa agite. Asa se intampla cu albastrul si galbenul. Folosite inteligent, cele doua culori pot crea o incapere linistitoare, calda si primitoare.

Albastrul este o culoare ideala pentru living room, in special pentru mobila, perne si draperii. Aceasta duce cu gandul la mare, vacanta, odihna. Galbenul este ca un suflu de viata care inveseleste incaperea. Foloseste-l in accente de culoare in flori, perne, vaze etc.


Depozitare estetica

O regula esentiala in obtinerea unui efect calmant prin design o reprezinta ordinea. Pentru ca o incapere sa fie ordonata, trebuie ca lucrurile sa fie depozitate eficient. Foloseste piese de mobilier cu rol dublu.

Un corp de chiuveta cu o fatada frumoasa, cu sertare si spatii de depozitare pentru cosuri, unde se poate tine si o vaza cu flori, este un exemplu de depozitare cu functie dubla: practica si estetica. Un astfel de corp are un design simetric, o culoare luminoasa, fiind suficient de spatios atat pentru a pastra prosoapele, cat si pentru obiecte de decor cum sunt florile.


Aromoterapie

Uleiurile esentiale continute de plante au energii puternice, care stimuleaza si revigoreaza organismul uman. Pentru un interior calmant si placut, foloseste aromoterapia. Poti cumpara o lampa de aromoterapie si uleiuri esentiale de lavanda, lumanari parfumate sau betisoare parfumate.



Mai poti apela la mici tertipuri de luminozitate (o lumina difuza a lampei seara poate face minuni). Inlocuieste neoanele care emit o lumina "rece" cu becuri incandescente, colorate in galben sau oranj.

Sursa foto: houzz.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Expertul Acasa.ro, Silvia Teodorescu, arhitect

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Culorile care atrag noroc in casa ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare