Amenajarea casei

#electrocasnice #computer #telefon mobil #toaster #dvd #filtru cafea #electrocasnice vampir

Electrocasnicele-vampir exista, chiar si in casa ta!

Daca oamenii cu colti de fiara salbatica insetati de sange sunt reali doar in imaginatia regizorilor de filme, electrocasnicele-vampir exista si pot fi gasite chiar in casa ta. Cu toate ca aspectul lor este departe de a fi infricosator, ele se hranesc cu energie in mod constant, cand tu crezi ca sunt inchise si nefunctionale.

Stiai ca atunci cand lasi expresorul de cafea in priza dupa ce ti-ai preparat bautura calda dimineata, el va continua sa se alimenteze cu energie electrica pe tot parcursul zilei? Iata de ce unele electrocasnice-vampir si-au castigat acest nume intimidant: ele iti incarca inutil facturile si irosesc resurse pretioase, cand nu sunt in uz. Iata cum sa pui punct pagubelor pe care acestea le produc!


1. Computerul

Nelipsit din orice casa moderna, adaptata noilor tehnologii, computerul mai are o latura intunecata secreta, care nu ii face cinste. Fie ca ai un desktop, un laptop sau amandoua, gazduiesti acasa un Dracula digital care absoarbe cu sete energia electrica, desi nu il utilizezi.

Solutia? Stinge-ti computerul in loc sa il setezi pe "Idle" sau "Sleep" cand nu il folosesti, iar cand pleci de-acasa, deconecteaza-l de la priza. Vei economisi astfel circa 250% din energia electrica folosita de aceste echipamente.


2. Toasterul

Dupa ce ti-ai pregatit dimineata painea prajita, nu mai ai niciun motiv sa lasi acest vampir energetic in priza, altfel ii vei permite sa iti incarce factura de curent in mod inutil.


3. DVD-ul

Ai un DVD conectat televizorului? Probabil ca nu il folosesti in fiecare zi, iar cand nu o faci, uiti sa il scoti in priza. Acum este momentul sa afli ca acest echipament video consuma circa 43 de Wati pe ora cand este inchis, o cantitate destul de mare de energie electrica, daca faci un calcul pe termen lung.


4. Telefonul mobil

Il tii atat de aproape mereu, fara sa stii cat de usor se poate transforma intr-un vampir de energie electrica. Acest lucru se intampla daca il lasi la incarcat mai mult decat este cazul: imediat ce observi ca acumulatorul si-a "facut plinul", deconecteaza-l din telefon (chiar daca nu iti arata, aparatul continua sa absoarba curent) si scoate incarcatorul din priza.


5. Filtrul sau expresorul de cafea

Locul 5 in lista electrocasnicelor-vampir din orice casa il ocupa aparatele pentru prepararea cafelei. Nu le lasa in priza dupa ce le utilizezi, daca nu vrei sa irosesti inutil resursele energetice de acasa!

Sursa foto: digitaltrends.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Culorile care atrag noroc in casa ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului