Amenajarea casei

# saltele pat #saltele #dormitor #amenajare dormitor

Dusmanul care-ti provoaca dureri de spate se ascunde la tine in dormitor

Desi ne petrecem aproximativ o treime din viata dormind, putini dintre noi acordam atentie sporita patului pe care ne odihnim. Tot la fel de putini constientizam problemele la care ne expunem atunci cand ne odihnim pe o saltea proasta. Desi spunem ca ne odihnim, de multe ori ne trezim mai obositi decat eram atunci cand ne-am pus la somn. Acest lucru se intampla deseori din cauza unei saltele proaste pe care dormim, careia i-a trecut vremea de mult timp. Specialistii in saltele de la www.Saltele-Online.ro ne informeaza ca durata medie de viata a unei saltele obisnuite este de aproximativ 8 ani, aceasta necesitand a fi schimbata dupa aceasta perioada din mai multe motive.

 

Odata cu trecerea timpului, salteaua inmagazineaza praf si devine un mediu prielnic acarienilor, al multor microorganisme, bacterii care ne pot provoca alergii sau alte probleme de sanatate. De asemenea, aceasta se uzeaza si prezinta deformari, cocoloase, gauri, probleme cu arcurile. Dar, nu doar saltelele prezinta schimbari o data cu trecerea timpului, ci si corpul uman. Pierdem din mobilitate, apar probleme cu articulatiile, coloana vertebrala isi modifica structura, de aceea este important sa ne odihnim pe o saltea care sa pastreze o forma corecta a corpului si sa previna aparitia afectiunilor.

Medicii spun ca jumatate dintre romani au probleme cu coloana vertebrala, o mare parte din cazuri fiind datorate pozitiilor incorecte la birou si in pat. O saltea nepotrivita poate inrautati starea de sanatate, a problemelor de coloana sau chiar ale membrelor.

Sanatatea noastra se afla in stransa legatura cu calitatea somnului, care la randul sau este influentat de conditiile de odihna pe care ni le cream. In cazul in care stim ca sanatatea ne este pusa in pericol, nu ne ramane decat sa luam cateva masuratori, sa ne hotaram daca vom opta pentru o saltea cu arcuri, pentru una cu spuma sau pentru una din latex, sa alegem inaltimea si duritatea saltelei si sa scapam de gandurile rele. Pentru cei cu probleme ale coloanei vertebrale, saltelele ortopedice sunt o alegere inteleapta. Acestea sunt construite pe un suport ferm si mentin coloana vertebrala in pozitie corecta. De asemenea, saltelelele cu memory foam permit corpului sa ramana in pozitia naturala, eliminand punctele de presiune.

Alege sa ai un somn sanatos si relaxant, alege calitatea! Acceseaza Saltele-Online.ro si comanda ceea ce ti se potriveste si ai nevoie.

Sursa: saltele-online.ro

 

Sursa foto: dreamstime via saltele-online.ro

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea