Amenajarea casei

#draperii #amenajare casa #decor draperii

Draperiile, un decor simplu, insa de efect pentru orice incapere. Alege-le pe cele potrivite pentru tine

Poti schimba decorul casei tale intr-unul fabulos, doar adaugand cateva elemente simple, precum draperiile. Acestea pot da viata oricarei incaperi prin culori si texturi, dar ajuta si la protejarea intimitatii. Prin urmare, cu un cost minim, draperiile te pot ajuta sa creezi in casa ta un decor uimitor, dar si sa iti pastrezi intacta viata privata. Iata cateva modele de draperii in tendinte:

1. Draperiile nude

Culoarea draperiilor este intotdeauna cea mai grea alegere. Pentru a fi sigur ca nu dai gres, alege nuante neutre, de nude, bej, alb sau gri. Acestea se potrivesc in general oricarui tip de decor si au un efect spectaculos, insa destul de subtil si elegant. Aceste nuante se asorteaza perfect atat cu stilul traditional, rustic, cat si cu cel modern. Tot ceea ce conteaza este textura pe care o alegi. Daca vrei draperii pentru decorul rustic, atunci alege materiale precum inul, canepa sau bumbacul, in timp ce pentru un design modern este recomandat sa alegi materiale mai fine, precum matasea sau voalul.

2. Draperiile pentru stilul japonez

In 2014, unul dintre cele mai in voga decoruri va fi cel in stil japonez, care ofera spectaculozitate, dar si o eleganta uimitoare incaperilor. Draperiile si perdelele transparente, aproape invizibile, in seturi duble, combinate cu un mobilier si scaune cu textile, panouri japoneze si nuante dramatice iti vor proteja casa de privirile curioase, dar vor da si un aspect nou locuintei tale.

3. Draperii pentru camere cat mai luminoase

Daca vrei sa profiti si de cele mai mici raze de lumina in casa ta, atunci alege draperii din tesaturi cat mai usoare. Joaca-te cu texturile, culorile si dublurile de perdele si draperii subtiri.

4. Draperii de groase, pentru un decor sofisticat

Nuantele inchise si tesaturile groase, precum catifeaua, dau un aer distinct oricarei incaperi. Draperiile de acet gen creeaza o intimitate de neegalat si ofera, totodata, si greutate unui decor. Draperiile groase imbogatesc decorul prin opulenta si extravaganta lor, dand incaperilor un aer sofisticat si foarte elegant.

Sursa foto: estiloydeco.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului